Небојша Шапоњиќ е нов член на УО на Стопанската комора на Србија

Nelt Group avatar Nelt Group 16.06.2016.

Визија за модернизација на коморниот систем и зајакнување на СКС.

Најважните компании, дел од српската економија што најмногу вработуваат и извезуваат, дадоа претставници во новиот управен одбор на српската Стопанска комора со јасна идеја за модернизација на коморниот систем и зајакнување на СКС, и подобра застапеност на економијата во претстојните процеси, како што се преговорите за пристапување во ЕУ.

Покрај директорот и основачот на Nelt, за нови членови на УО на СКС беа избрани и: Удо Ајхлингер (Simens), Бранко Милутиновиќ (Nordeus), Жељко Вујиновиќ (Majkrosoft), Роналд Зелигер (Hemofarm), Миодраг Костиќ (МК Grup), Андреј Јовановиќ (Моји брендови), Џон Кирицис (Delez Србија), Димитрије Књегињиќ (Лафарж беочинска фабрика за цемент), Предраг Ќулибрк (Телеком), Владимир Миловановиќ (Енергопројект холдинг), Дејан Раденковиќ (Космет превоз), и Милун Тодоровиќ (АутоЧачак).

Новиот зајакнат состав на УО на СКС ја одразува крвната слика на српската економија и се заснова на аспирацијата на СКС во нејзиниот УО да бидат застапени сите делови на економијата – и големиот бизнис и малата и средната економија и автентичните домашни компании и претставници на најзначајните светски компании кои работат во Србија, и приватни и државни компании, како и претставници на најиновативните и најдинамичните економски сектори на Србија.