Ranko Socanac i Nebojsa Saponjic

На Ранко Сочанац и Небојша Шапоњиќ повелба на СЕС за исклучителност

Nelt Group avatar Nelt Group 17.12.2020.

Ранко Сочанац и Небојша Шапоњиќ препознаени се како алтруисти.

Ранко Сочанац (Ranko Sočanac) и Небојша Шапоњиќ (Nebojša Šaponjić) основачи и сопственици на Нелт Група (Nelt Group) се добитници на овогодинешната Повелба за исклучителност во областа на деловната економија и менаџмент.

Oваа награда Сојузот на економисти на Србија (СЕС) традиционално им ја доделува на великаните на српската економска и трговска сцена. Ранко Сочанац и Небојша Шапоњиќ препознаени се како алтруисти и активни учесници на социјалната заедница, a Нелт како стандард за дистрибуција и логистички услуги во Србија и регионот.