Moзамбик

Нелт ги започна операциите во Мозамбик кон почетокот на 2013 година. За краток временски период, се оствари успешна соработка со клучните клиенти како што се Game – Wallmart, Spar, Shoprite, Cogef и други познати трговски синџири. Нелт Мозамбик денес дистрибуира производи на пет принципали – P&G, Nestle, Reckitt Benckiser, Mars и Ferrero.

Приморскиот, пристанишен град Мапуто, со околу 2 милиони жители, е главен град на Мозамбик и истовремено е град во кој се наоѓа седиштето на компанијата Нелт.

86 вработени

330 aртикли

4.350 m2 простор за складирање

Милош Велимировић

Извршен директор, Африка

Принципали на дистрибуцијата на производи за широка потрошувачка