Bits & bytes by: GSM Solutions

Mi smo Nelt

U SVOM RADU TEŽIMO VREDNOSTIMA I OSLANJAMO SE NA …

Mi smo Nelt…

kompanija BROJ JEDAN u primeni potpunih rešenja u distribuciji i logističkim uslugama.

5.500 + zaposlenih

80 + principala

12 tržišta

100 + klijenata u logistici

Mi živimo naše vrednosti

Mi smo deo zajednice u okviru koje poslujemo i radimo. Naša kultura i naše vrednosti su nas oduvek motivisali da aktivno uzmemo učešće u unapređenju društva i da iznova pokušavamo da damo svoj doprinos u pozitivnim promenama. Nelt je do sada preduzeo veliki broj akcija u lokalnim zajednicama, a sve sa ciljem da okruženje u kome svi zajedno živimo i radimo, bude još bolje i srećnije.


Nelt Grupa i UNICEF formirali strateško partnerstvo

Studenti Harvard Univerziteta posetili Nelt

Predstavljamo vam Campus Team projekat

Neltovci na 37. Beogradskom maratonu

Empple Challenge u prostorijama Nelta u Dobanovcima

Proglašene Naj koleginice i kolege u Nelt Grupi

Nelt Grupa donirala više od milion dinara

Neoplanta organizovala veliku akciju čišćenja Fruške gore: Sakupljeno 60 džakova otpada

Priznanje za unapređenje energetske efikasnosti na događaju "Young Energy Europe" u Berlinu

Rekordan broj Neltovaca na 36. Beogradskom maratonu

Pogledajte film "Naša afrička avantura: Pogled iznutra"

Nelt u Zambiji dobio nagradu za distributera godine

Tradicionalna manifestacija “Dečiji Dan” održana u Dobanovcima, posvećena Nelt mališanima

Nelt i beogradski Silosi zvanično otkrili mural inspirisan „Domovinom“

Nelt Grupa i Mondelēz International realizovali zajednički projekat

Nelt Grupa i UNICEF danas su potpisali Ugovor o strateškom partnerstvu sa ciljem izgradnje snažnije budućnosti dece u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Angoli i njihovom osnaživanju u sticanju kompetencija za 21. vek.

Ova inicijativa predstavlja do sada najopsežniju saradnju između UNICEF-a i neke kompanije iz Srbije i u okviru nje Nelt Grupa će izdvojiti 1,3 miliona američkih dolara u periodu od tri godine. Trogodišnje partnerstvo će biti fokusirano na jačanje obrazovnih sistema čijim će unapređenjem nastojati da osigura pravičan pristup kvalitetnom obrazovanju i razvoju veština za svako dete.

U Srbiji će, zahvaljujući ovoj saradnji, koristi imati 15.000 dece iz 30 škola, koja će biti osnažena unapređenim digitalnim veštinama ključnim za njihov budući uspeh. U Severnoj Makedoniji, 500 učenika će dobiti dragoceno iskustvo da unaprede svoju zapošljivost, dok će više od 8.100 učenika steći „zelene“ veštine ključne za održivi razvoj. U Bosni i Hercegovini, više od 5.000 učenika će razviti ključne veštine za 21. vek koje će ih pripremiti za izazove i prilike u budućnosti.

„Nelt Grupa je posvećena stvaranju smislene promene u našim zajednicama“, izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe, i dodao: „Kroz našu saradnju sa UNICEF-om, strateški ulažemo u osnaživanje dece i mladih osnovnim veštinama za 21. vek. One su im potrebne za razumevanje našeg vremena, ali i za zadovoljavanje rastućih zahteva tržišta rada. Ovo partnerstvo treba da ih pripremi za izazove koji ih sutra čekaju, i da osigura njihovu spremnost da na pravi način iskoriste prilike koje im se pružaju i daju doprinos kao lideri sutrašnjice.“

Poslovni sektor igra važnu ulogu u izgradnji otpornih zajednica. Ulaganjem u obrazovanje i razvoj veština dece i mladih, kompanije ne samo da doprinose društvenoj dobrobiti, već osiguravaju i sopstveni dugoročni uspeh u sve konkurentnijoj i dinamičnijoj globalnoj ekonomiji.

„Deca širom sveta imaju ogromni potencijal da pokrenu pozitivne promene. Ključno je dati im neophodne veštine i podršku da postanu budući inovatori i nosioci promena. Naša iskustva i podaci pokazuju da je ulaganje u decu danas najsigurniji način da osiguramo bolje sutra, za sve. Kada ulažete u UNICEF-ove programe i sisteme koji pomažu deci, od toga imaju koristi cele zajednice i ekonomije. Izuzetno smo zahvalni Nelt Grupi na viziji, poverenju i želji da ostvare velike stvari. Oni predvode svojim primerom, pokazuju kako korporacije mogu oblikovati budućnost i učiniti svet boljim mestom“, rekla je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovao je i dr Saša Stojanović, pomoćnik ministra za digitalizaciju u prosveti. On je kazao da je od posebne važnosti da kompanije razumeju značaj obrazovanja i ulaganjem doprinose njegovom unapređenju. „Vlada Republike Srbije prepoznala je važnost digitalnih tehnologija, jer one unapređuju sistem, te prosvetnim radnicima ostavljaju više vremena za druge aktivnosti i pedagoški rad sa decom“, poručio je Stojanović.

Saradnja između Nelt Grupe i UNICEF-a bavi se gorućim globalnim pitanjem nezaposlenosti mladih i hitnom potrebom da obrazovni sistemi delotvorno integrišu tehnologije. Korišćenjem stručnog znanja obe organizacije, ovo partnerstvo teži stvaranju svetlije budućnosti za naredne generacije.

Neltov CDLC u Dobanovcima i Baby Food Factory je prošlog petka posetilo 15 studenata sa Harvard Univerziteta, u sklopu Balkan track inicijative i njihovog devetodnevnog putovanja Balkanom.

Milica Sočanac, članica kancelarije vlasnika Nelt Grupe, uputila je goste u istorijat i poslovanje naše kompanije. Tokom posete BFF-a upoznali su se sa procesom proizvodnje i brendovima, nakon čega je usledio obilazak logističkih kapaciteta Nelt-a, u pratnji Bojana Stevanovića, menadžera operacija skladištenja.

U direktnom obraćanju, važne poruke u vezi sa karijerom i liderstvom, preneli su im Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe i Darko Lukić, izvršni potpredsednik Nelt Grupe.

„Kako je cilj posete studenata sa Harvarda predstavljanje zemalja na Balkanu i stavljanje fokusa na budućnost regiona kroz razgovore sa najvišim državnim zvaničnicima, veliko nam je zadovoljstvo što smo bili u prilici da predstavimo Nelt kao uspešan primer porodičnog biznisa sa dugom tradicijom i jednog od stubova privatnog sektora u regionu“, rekla je Milica Sočanac.

U našoj kompaniji na tržištu Srbije formirani su Campus timovi sa namerom uspostavljanja efikasne i bliske saradnje sa fakultetima, pružanja podrške edukaciji i privlačenju talenata, jačanju partnerstva i uspostavljanju konekcije između obrazovnih institucija i naše kompanije.

Formirana su četiri Campus tima, čiji će članovi biti uključeni u aktivnosti sa Fakutetom organizacionih nauka, Saobraćajnim, Ekonomskim i Farmaceutskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Aktivnosti u okviru ovog projekta podrazumevaće predavanja, zajedničko rešavanje studija slučaja, organizovane posete kompaniji, učešće na panelima i radionicama, simulacije poslovnih aktivnosti i razgovora za posao.

Članovi timova birani su pažljivo, shodno vokacijama i iskustvu koje su stekli na nekom od navedenih fakulteta.

Vođa Campus tima zadužen za saradnju sa Ekonomskim fakultetom je Darko Lukić, izvršni potpredsednik Nelt Grupe, dok su ostali članovi tima Marija Ilić, supervizorka za privlačenje i selekciju kadrova, Robert Jenovai, izvršni direktor za tržište Srbije, Aleksandra Šalipur, senior menažerka prodaje za ključne kupce, Arsenije Četnik, menadžer komercijalnih finansija i Mihajlo Stikić, senior menadžer divizije.

Marko Cilić, izvršni direktor finansija Nelt Grupe, predvodiće Campus tim zadužen za saradnju sa Fakultetom organizacionih nauka. Nikola Pupovac, specijalista za privlačenje i selekciju talenata, Bojana Mucić, izvršna direktorka za ljudske resurse Nelt Grupe i Petar Božić, nacionalni menadžer prodaje za ključne kupce, takođe su članovi ovog tima.

Saradnju sa Saobraćajnim fakultetom vodiće Nenad Diković, menadžer prodaje i razvoja domaćih logističkih usluga, a deo njegovog tima čine i Ivan Milićević, menadžer razvoja novih poslova u logistici, Miloš Miletić, menadžer tehnologije lanca snabdevanja.

Aleksandra Knežević, regionalna Category menadžerka biće vođa Campus tima za saradnju sa Farmaceutskim fakultetom, a njoj će se pridružiti Dragana Trifunović, specijalista za privlačenje i selekciju talenata, Katarina Gojković, marketing specijalista, Svetlana Požega, Product menadžerka i Milica Dostanić, HR biznis partner.

Projekat će se realizovati do kraja 2024. godine, a na mesečnom nivou pratićemo aktivnosti naših Campus timova!

Našim koleginicama i kolegama, kao i studentima, želimo mnogo sreće u budućim aktivnostima.

Juče je Beograd bio domaćin jednog od najznačajnijih sportskih događaja u regionu – 37. Beogradskog maratona. Sa zadovoljstvom ističemo da je čak 70 Neltovaca sa tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije učestvovalo na trci, uz njih i troje kolega iz BFF-a.

I ove godine, pod sloganom Let′s Accelerate Together, tim naše kompanije pokazao je izuzetnu koheziju, posvećenost i upornost!

Imali smo predstavnike u svim disciplinama: Maratonu, Polumaratonu, Štafetnom polumaratonu, Trci od 10km i Trci zadovoljstva.

U pojedinačnim kategorijama, bilo je koleginica i kolega koji su oborili svoje lične rekorde, ali i onih koji su prvi put trčali svoju trku.

„Ovo je bio moj prvi maraton! Energija u timu  je bila fantastična, puna podrške i ohrabrenja da izdržimo do kraja i pomerimo sopstvene granice“ izjavila je Sonja Ljubojević, menadžerka za razvoj biznisa.

Neltovci su bili aktivni i u štafetnoj trci, demonstrirali timski duh i podršku jedni drugima.

„Učešće na maratonu, osim sportske aktivnosti, jedan je vid druženja i zbližavanja sa kolegama sa tržišta. Srećan sam što smo svi zajedno uspešno završili svoje trke,“ rekao je Zoran Milojević, agent prodaje Nelt ST.

Za našu organizaciju ovogodišnje učešće imalo je i humanitarni karakter – trkači su na svojim majicama nosili važnu poruku i podržali prikupljanje novčanih sredstava za lečenje dece našeg kolege, što ih je posebno motivisalo da stignu do cilja.

„Zahvalio bih se pre svega našoj kompaniji što nas je podržala da budemo deo ovog spektakularnog događaja. Iako su staza i uslovi bili izuzetno zahtevni, mi smo imali ogroman motiv i želju da damo svoj maksimum i pružimo korak više, za poruku više,“ rekao je Slobodan Krivokapić, menadžer prodaje za OT kupce.

Čestitamo svim koleginicama i kolegama koje su učestvovale na Beogradskom maratonu juče! Ponosni smo i na sve one koji su ih bodrili sa strane i time pokazali kolegijalnost i brigu o ljudima.

Nelt je prošle nedelje u Dobanovcima ugostio članove Empple zajednice, stručnjake koji rade na unapređenju ekosistema i alata za razvoj brenda poslodavaca, povodom realizacije drugog po redu Empple Challenge-a.

Suština ovakvih događaja je u okupljanju eksperata koji u mešovitim timovima rade na izazovima koji utiču na tržište ili poslovanje. Ovom prilikom, više od 20 predstavnika kompanija, raspoređeno u četiri tima, učestvovalo je u rešavanju izazova studija slučaja na teme privlačenja profesionalaca iz dijaspore i inostranstva u zemlje Jugoistočne Evrope, kao i u tri afričke zemlje na kojima Nelt posluje.

Olga Žarković, menadžerka za unapređenje reputacije kompanije i iskustva zaposlenih, Luka Jadrijević Mladar, saradnik za unapređenje reputacije kompanije i iskustva zaposlenih i Maja Knežević, asistentkinja za unapređenje reputacije kompanije i iskustva zaposlenih, pozdravili su prisutne, timovima pružili sve potrebne informacije i poželi im prijatnu radnu atmosferu.

„Oduševljena sam da su učesnici spontano došli do jednog rešenja koje mi već počinjemo da primenjujemo, što znači da je sam case study predstavljen jasno i da profesionalci u ovoj industriji razmišljaju slično kao i mi. Primetila sam da su se učesnici zabavljali dok su radili što mi je naročito drago, jer smo im omogućili jedno lepo iskustvo“, rekla je Maja Knežević.

Nakon rada u grupama, timove su pažljivo saslušali Bojana Mucić, izvršna direktorka za ljudske resurse, Marko Cilić, izvršni direktor finansija i Ivana Idei Todorić, menadžerka za upravljanje talenata, koji su podelili svoje iskustvo i izazove u ovom polju, a potom svakoj grupi dali i povratno mišljenje za njihova rešenja.

Na kraju Challenge-a su svi timovi odneli pobedu, s obzirom na to da sve studije i rešenja mogu da ostvare značajan uticaj na razvoj employer branding projekata kako unutar kompanije tako i unutar zajednice.

Krajem godine u Nelt Grupi je organizovana je interna akcija „Pohvali kolegu“ i tradicionalno su izabrane Naj koleginice i kolege. U ovogodišnjoj akciji prikupljeno je 15.000 pohvala i dodeljeno je više od 40 nagrada.

Nagrađene kolege predstavljene su u kratkom video filmu koji možete pogledati OVDE

Bojana Mucić, izvršna direktorka za ljudske resurse, uputila je čestitke svim nagrađenim koleginicama i kolegama, kao i zahvalnost za negovanje i promociju Neltovih vrednosti.

Predstavljamo vam istaknute pojedince, naj koleginice i kolege, kao i dobitnike specijalnih nagrada.

Nelt Grupa je donirala proizvode u vrednosti od million dinara udruženju “Anđeli Severa”. Kroz prvu solidarnu kuhinju za decu do dve godine, ovi humanitarci snabdevaju socijalno ugrožene porodice iz cele Srbije.

Dvadeset paleta sa Nutrino, Pampers, Sebamed i Yogolino proizvodima dostavljeno je juče u Bačku Topolu.

“Naša Baby Food Factory kontinuirano pomaže udruženje “Anđeli severa” već 2 godine, a ovaj put smo dodali i ostale brendove iz našeg portfolija. Srećan sam što je akcija privukla veliku pažnju javnosti i pozivam sve kompanije da se pridruže i podrže rad ovih i sličnih udruženja.” rekao je Luka Šaponjić, menadžer kancelarije vlasnika Nelt Grupe.

Bravo za sjajnu inicijativu paru koji stoji iza imena Whatifness, Anji Vuković i Strahinji Tanaskoviću, a posebno hvala svim koleginicama i kolegama koje su se uključile i pružile doprinos.

Pod sloganom „Fruška gora čista, da široooko blista“, kompanija Neoplanta je u subotu organizovala veliku ekološku akciju čišćenja Fruške gore, kako bi se pridružila globalnoj Svetskoj akciji „Očistimo svet“.

Ova inicijativa, koja je deo trajne posvećenosti kompanije očuvanju životne sredine, okupila je zaposlene kompanije Neoplanta, predstavnike medija i influensere, koji su zajedno radili na uklanjanju otpada i smeća sa staza i prostora Nacionalnog parka podržavajući na taj način važnost zaštite prirode.

Tokom akcije prikupljeno je 60 džakova smeća!

Nacionalni park Fruška gora karakterističan je po velikom broju ugroženih, retkih i zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, i predstavlja jedno od najdragocenijih prirodnih područja u Srbiji. Uprkos značaju koji ovaj ekosistem ima za sve nas, Fruška gora se zbog velike količine smeća suočava sa teškim izazovima. I pored napora nadležnih institucija, neophodno je da zajedno preduzmemo akciju kako bismo očuvali ovu jedinstvenu prirodnu oazu.

“Verujemo u značaj aktivnog učešća u očuvanju prirode i zaštiti naše okoline. Fruška gora je posebno mesto za nas, Novosađane, i zbog toga smo ponosni što na ovaj način možemo doprineti njenoj čistoći. Ponosni smo i na naše zaposlene, koji su se volonterski udružili u ovoj akciji i odvojili vreme da prirodi, od koje dobijamo mnogo, vratimo dobrim i korisnim delom. Inicijativa „Fruška gora čišta, da široooko blista“ je deo naše šire misije kao odgovornih građana da ostavimo pozitivan uticaj na društvo i okolinu. Nastavićemo da se angažujemo u sličnim akcijama, kako bismo zajedno radili na stvaranju čistijeg i očuvanijeg sveta za buduće generacije”, rekao je direktor kompanije Neoplanta, Aco Tomašević.

Ekološka akcija organizovana je u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora, čiji se čuvari svakodnevno susreću sa velikim izazovima zbog neodgovornog ponašanja prolaznika i izletnika, koji za sobom ostavljaju velike količine smeća i otpada.
Sa posvećenošću održivom poslovanju i zaštiti životne sredine, Neoplanta se godinama unazad trudi da doprinese boljem okruženju u kojem živimo. U 2022. godini, kompaniji je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), koja predstavlja najviši evropski standard u ovoj oblasti. Takođe, Neoplanta je u proteklom periodu uložila 2,5 miliona u savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje sprečava uništavanje biodiverziteta u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, kao i u smanjenje emisije CO2. Sadnja platana u Novom Sadu i darivanje bicikala najboljim učenicima dodatni je doprinos kojim se čuva lokalna zajednica i neguje ekološka osvešćenost.

Na prestižnom događaju programa „Young Energy Europe“, održanom u Berlinu, Neltovom timu je uručeno priznanje za izuzetna postignuća u unapređenju energetske efikasnosti u poslovanju kompanije. Sertifikate su uručili Stefan Wenzel, parlamentarni državni sekretar u Federalnom ministarstvu za ekonomiju i klimatske akcije, i dr Achim Dercks, zamenik izvršnog direktora Udruženja nemačkih industrijskih i trgovinskih komora.

Nelt su u Berlinu predstavljali Ivan Milićević, menadžer inovacija i razvoja novih poslova u logistici i Nada Stamatović, ekspert za održivo poslovanje u Nelt Grupi. Oni su, zajedno sa koleginicom Mirom Komlenić Matejić, menadžerom investicionog biroa, krajem 2022. godine kao predstavnici Nelt-a prošli obuku „Enrergy Scout“. Tim je potom predstavio sveobuhvatan sistemski pristup Nelta  koji povezuje obnovljive izvore energije i optimizaciju ruta kao holističko rešenje za dekarbonizaciju poslovanja. Ovim je Nelt osvojio prvu nagradu, u konkurenciji kompanija učesnica programa u Srbiji, za rešenje smanjenja emisija CO2.

Nada Stamatović je ovom prilikom izjavila: „Ponosni smo što je naša kompanija dobila priznanje za unapređenje energetske efikasnosti. Ovaj uspeh je rezultat našeg timskog rada i posvećenosti održivom poslovanju. Nastavićemo da stvaramo inovativna rešenja koja doprinose zaštiti životne sredine.“

“Young Energy Europe” projekat finansiran je od strane Evropske klimatske inicijative (EUKI) i Federalnog ministarstva za ekonomiju i klimatske akcije, a sprovodi se zajedno sa stranim privrednim komorama u partnerskim zemljama – Srbiji, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj. Program obuhvata niz radionica koje se fokusiraju na uštedu energije i troškova, povećanje energetske i resursne efikasnosti u operativnim aktivnostima, kao i jačanje ekološke svesti. Cilj programa je da doprinese zaštiti životne sredine i promoviše razmenu znanja i iskustava o ovim temama širom Evrope.

Maratonski vikend bio je u znaku trčanja, dobre energije i timskog duha. Ove godine rekord u broju učesnika nije prevazišao samo 36. Beogradski maraton već i naša kompanija. U Beograd su ove godine po prvi put došle koleginice i kolege iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije, što je najveći broj Neltovaca na ovoj manifestaciji do sada!

Imali smo predstavnike u svim trkačkim kategorijama – Maratonu, Polumaratonu, Štafetnom polumaratonu, Trci od 10km i Trci zadovoljstva.
Let’s Accelerate tim pokazao je ne samo svoju izdržljivost i snagu, već i neverovatnu podršku i pravi primer ubrzanja van posla.
Sa ponosom ističemo i trojicu kolega – Nevena Rodića, Mladena Radovanovića i Zorana Milojevića koji su uspešno završili trku od 42 kilometra.
Čestitamo svim koleginicama i kolegama na učešću i radujemo se narednoj godini i još većem broju trkača u Neltovim bojama!
Kratak snimak pripreme našeg tima, atmosfere tokom trčanja i prolaska kroz cilj pogledajte OVDE.

Na Accelerate Checkpoint događaju premijerno je predstavljen kratki film “Naša afrička avantura: Pogled iznutra” koji prikazuje Neltovo poslovanje u drugačijem okruženju, inspirativne kadrove afričkog kontinenta, komentare naših kolega, ali i utiske principala sa kojima sarađujemo.

Svi materijali nastali su krajem prošle godine kada su kolege iz Srbije posetile Angolu, Zambiju, Južnoafričku republiku i Mozambik.

“Želeli smo da kolegama u Evropi pružimo pravu sliku o našem poslovanju u Africi, a da istovremeno prikažemo uzbudljivu i dinamičnu priču o životu na ovom kontinentu i fascinantnoj kulturi koja nas tamo okružuje. Ovo je prvi u nizu videa koje “donosimo” iz Afrike” rekao je Marko Milanković, producent filma i menadžer korporativnih komunikacija Nelt Grupe.

Nadamo se da će vas ovaj video inspirisati, informisati i zabaviti! Film pogledajte OVDE.

Naša kompaniji u Zambiji osvojila je nagradu za distributera godine od strane principala SC Johnson na trodnevnom događaju koji je organizovan u Johanesburgu.

Priznanje su ispred kompanije primili Dragana Ivković, menadžer prodajeBojan Vasiljević, portfolio menadžer, a uručili su je Adedeji Adesina, Export Manager, Sherman  Makenna, Export Director i Julierme Diniz, General Manager for Africa Cluster.

Događaju su prisustvovali distributeri najvećih tržišta u Africi. Ovom prilikom predstavnici velikog broj kompanija učestvovali su u interaktivnim radionicama na kojima su razmatrani planovi za narednu godinu, u kontekstu razvoja izvoza. Pored toga, organizovana je i radionica o uspostavljanju multisektorske saradnje, njenom značaju i doprinosu u ostvarivanju postavljenih ciljeva. Poslednjeg dana događaja, na svečanoj večeri, usledila je dodela nagrada, kada je naša kompanija prepoznata je kao najbolji distributer za eksportna tržišta.

„Ova nagrada nam je posebno draga jer je SC Johnson jedan od naših najstarijih partnera u Africi sa kojim smo napravili veliki progres na tržištu Zambije.“ izjavila je Dragana.

I ove godine održana je održana tradicionalna manifestacija posvećena deci naših zaposlenih, 11. Dečiji dan!

Septembarske vikende ispunili smo aktivnostima u Dobanovcima,  Nišu, Kraljevu, Subotici i Novom Sadu i usrećili smo preko 500 mališana!

Deca naših koleginica i kolega uživala su u bogatom sadržaju koji je pripremljen za njih – u akrobacijama klovna i njegovom žonglerskom nastupu, nastupu mađioničara sa fenomenalnim trikovima, kao i u brojnim sportskim i kreativnim radionicama.

Dečijoj igri i pozitivnoj atmosferi nisu odoleli ni roditelji, pa su se priključili zabavi!

Pogledajte fotografije sa tradicionalog događaja koji posvećujemo deci – 11. Dečiji dan u Neltu!

Naša kompanija podržala je oslikavanje murala inspirisanog stihovima pesme „Domovina se brani lepotom“, koji je juče svečano otkriven u Silosima, novom epicentru kulture grada Beograda.

Događaju je prisustvovao Ljubivoje Ršumović sa porodicom, kao i umetnici Valerija LoginovaViktor Puškarev i Luka Prstojević, potpisnici ovog umetničkog dela.
Autor poznatih stihova istakao je da „Brigom o prirodi, kulturi, obrazovanju, međuljudskim odnosima i svim aspektima koje život čine bogatijim i vrednijim štitimo ono što nazivamo svojom domovinom. Svako naše pojedinačno delo ljubaznosti, briga o sugrađanima i svaki doprinos zajednici jeste naše tumačenje kako se gradi snažno, harmonično i prosperitetno društvo. “

Prisutnima se ispred Nelt Grupe obratila Milica Sočanac.

„Mural posvećen pesmi „Domovina se brani lepotom” potpuno verodostojno oslikava našu duboku opredeljenost ka vrednostima koje pesma ističe, a koje zapravo treba da budu osnova svakog prosperitetnog društva. Ovaj umetnički izraz čije smo oslikavanje podržali, treba da bude podsetnik da je obrazovanje, svako delo lepote, svaki čin časti i odgovornosti, način na koji branimo našu sadašnjost i našu budućnost “, rekla je Milica.

Zahvaljujući neprofitnoj organizaciji Gaia pokret, Silosi su postali atraktivno utočište i magnet za brojne umetnike, ekologe, sportiste, naučnike, muzičare, muraliste i sve one koji svojom kreativnošću nastoje da ukazu na važna društvena pitanja. Anastasija Ćetković, osnivačica Gaia pokreta i inicijatorka ovog murala rekla je da su još pre otvaranja Silosa znali da žele baš ove stihove da oslikaju i ostave ih kao poruku celom društvu.

„Naš voljeni pesnik i ‘Sila Silosa’ je to sa oduševljenjem prihvatio na čemu smo mu beskrajno zahvalni, a u kompaniji Nelt pronašli smo sjajne i odgovorne ljude koji su odmah prepoznali važnost ovakvog projekta i podržali ne samo naš rad, već sa ovim muralom i sve generacije kojima su ovi stihovi namenjeni“, istakla je Anastasija.
Ponosni smo na našu kompaniju koja već tri decenije afirmiše i podržava kulturnu scenu prestonice, sa posebnim osvrtom na umetnički potencijal mladih.

Ispratili smo kreiranje murala i njegovo svečano otvaranje. Film pogledajte ovde.

Danas je, na Svetski dan pčela, počelo postavljanje medonosnih vrtova u okviru akcije  „Za pčele spas, dobrobit za sve nas“ u kojoj učestvuju naša kompanija i Mondelēz International, sadnjom medonosnog bilja u parku Federalnog poljoprivrednog zavoda u Sarajevu. Tokom čitave akcije će biti postavljeno ukupno 10.000 stabala ovog bilja širom BiH.

Ovim povodom organizovana je konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili Mirsad Bektašević, menadžer prodaje Nelt BiH, Marko Prelić, menadžer prodaje kompanije Mondelēz International za tržište BiH i Munib Huseinagić, član Upravnog odbora Saveza pčelara FBiH i predsednik Saveza udruženja pčelara Zeničko-dobojskog kantona, čime je ozvaničen početak ovog društveno odgovornog projekta.

„Drugom akcijom koju realizujemo, u saradnji sa našim principalom Mondelez International na nivou Nelt Grupe, ali ovaj put u Bosni i Hercegovini, još jednom smo potvrdili naše strateško opredjeljenje – da smo značajan oslonac zajednici u kojoj poslujemo i pouzdan partner svojim saradnicima. Ovim inicijativama unapređujemo životnu sredinu i osnažujemo lokalne kapacitete za održiv razvoj. Ostajući dosljedni našim vrijednostima, nastavljamo da kroz svaki aspekt poslovanja demonstriramo posvećenost društvenoj odgovornosti i održivom razvoju“, rekao je Mirsad.

Marko Prelić, menadžer prodaje u kompaniji Mondelēz International za tržište BiH, poručio je da ova akcija simbolizuje posvećenost zajednici i planeti Zemlji.

„Raduje nas što baš na današnji dan zajedno sa partnerima možemo doprinijeti stvaranju novih medonosnih vrtova širom Bosne i Hercegovine i time uticati na očuvanje biodiverziteta i zaštitu ovih važnih oprašivača. U lokalnim zajednicama u kojima poslujemo nastojimo da budemo pokretači pozitivnih promjena u onim oblastima koje su društvu najpotrebnije“, rekao je Prelić.

Član Upravnog odbora Saveza pčelara FBiH i predsednik Saveza udruženja pčelara Zeničko-dobojskog kantona Munib Huseinagić poručio je da je danas posebno važan dan za pčelare i iskazao neizmernu zahvalnost kompanijama koje su pokrenule prvu ovakvu inicijativu u BiH.

MI STVARAMO PRILIKE ZA USPEH

Verujemo da uspeh kompanije dolazi od talenata koje zapošljavamo i razvijamo. Naš cilj je da ponudimo što više prilika za razvoj karijere i ostvarenje punog potencijala u inspirativnom radnom okruženju mnogobrojnih sektora, kao što su Ljudski resursi, ICT, Finansije, Prodaja i drugi. Otkrij svoju priliku za uspeh već danas!


KLIKNI NA SEKTOR DA SAZNAŠ VIŠE

Interna kontrola i revizija

Interna kontrola i revizija sektor je koji otvara vrata svim drugim sektorima i procesima u Nelt Grupi jer je naša uloga da istražujemo sve aktivnosti i procese u kompaniji.

„Interna kontrola i revizija je ključna za očuvanje integriteta i efikasnosti kompanije. Ne samo kroz održavanje postojećeg stanja, već i kroz stvaranje promena koje prave razliku.“

Razvoj biznisa

Razvoj biznisa je sektor zadužen za razvoj našeg distributivnog biznisa, razvoj logističkog biznisa, razvoj farmaceutskog biznisa i razvoj Nelt brendova.
Sve kreće od identifikacije poslovnih prilika – najpre istražujemo tržište kako bismo identifikovali nove prilike za rast. To uključuje analizu tržišta, konkurencije i potreba kupaca. Zatim razvijamo naše strategije i određujemo koji su naši izvori rasta, metode penetracije tržišta i planove za diverzifikaciju poslovanja. Mi u sektoru Razvoja biznisa posebno uživamo u projektima sa novim principalima, partnerima ili tržištem.

„Vrlo smo analitični i stalno podižemo lestvicu za sebe i organizaciju. Razmišljamo strateški i uvek u obzir uzimamo dugoročnu perspektivu. Odlično poznajemo finansije, ali imamo i široku biznis perspektivu. Možda smo mali tim, ali smo sektor gde bi mnogo ljudi u kompaniji želelo da sutra nastavi svoju karijeru.”

Prodaja

Prodaja je dinamična prodajna organizacija koja distribuira robu široke potrošnje za velike internacionalne brendove. Mi, u sektoru Distribucije, predstavljamo ključnu kariku između proizvođača (brendova) i krajnjih potrošača, uspostavljamo dugoročna partnerstva sa velikim brendovima kako bismo zajedno razvijali strategije za rast i uspeh u Adria regiji, kao i na tržištima Afrike. Distribucija je naš najmnogoljudniji sektor koji generiše ideje, inovacije i pobednički mentalitet.

„Naša poslovna strategija Accelerate 2025 nas inspiriše da ubrzavamo biznis, kao i entuzijazam!”

Pravni sektor

Pravni sektor brine o zakonskoj usklađenosti, savetovanju i pravnoj podršci, ugovorima i pregovorima, kao i rizicima u kompaniji. Mi smo odgovorni, precizni, analitični i tu smo za svaku pravnu nedoumicu.

„Kako mi u pravnom sektoru volimo da kažemo – mi smo advokatska kancelarija u Neltu! ”

Farmacija

Farmacija je sektor koji je već 15 godina posvećen uspostavljanju izvrsne saradnje sa lekarima i farmaceutima u apotekama. Mi, u sektoru Farmacije, kontinuirano pratimo trendove u farmaceutskoj industriji kako bismo klijentima osigurali najbolju uslugu.

„Iako je posao u našem sektoru veoma kompleksan jer je tržište zakonski uređeno u svim aspektima, rad u Nelt Pharmaceuticalsu nudi prostor za inovativnost i kreativnost čime kreiramo dodatne vrednosti za naše kolege, kao i saradnike.”

Korporativne komunikacije

Korporativne Komunikacije su saigrači u uspehu kompanije. Mi koordinišemo komunikacijom između kompanije i ciljnih grupa, uključujući medije, partnere, klijente i širu javnost. Korporativne komunikacije brinu o reputaciji naše kompanije kroz kreiranje strategije komunikacije, brigu o korporativnom brendu, medijaciju sa medijima, kreiranje sadržaja za interne i eksterne stejkholdere, krizno upravljanje, kao i organizaciju događaja.

„Kreativa, planiranje i organizacione veštine su nešto što ovaj posao definitivno pruža.”

Bezbednost

Bezbednost obezbeđuje da se svaki zaposleni oseća sigurno na radnom mestu. To uključuje fizičku bezbednost, informacionu bezbednost, bezbednosne procedure, nadzor i reagovanje, kao i bezbednost i zdravlje na radu zaposlenih.

„Mi smo odgovorni, spremni na akciju, krase nas izražen integritet i etika, kao i sjajna saradnja sa ostalim koleginicama i kolegama. Iznad svega cenimo timski duh.”

Kvalitet

Kvalitet predstavlja osnovu naše posvećenosti izvanrednosti. U sektoru Kvaliteta obezbeđujemo kontrolu kvaliteta, razvoj i implementaciju standarda, analizu podataka, kao i obuke i edukacije u vezi sa procedurama i standardima kvaliteta. Mi usko sarađujemo sa svim sektorima, a sve sa zajedničkim ciljem – da našim kupcima obezbedimo visokokvalitetne proizvode.

„Mi smo strastveni kada su u pitanju visoki standardi, tačno i precizno definisane procedure i naši zaposleni edukovani u skladu sa njima. Vrlo smo detaljni i analitični, vrednujemo kritičko razmišljanje i efikasno rešavanje problema.”

Lanac snabdevanja

Lanac Snabdevanja, jedan od naših najvećih sektora i jedan od stubova biznisa, tu je da brine o svakom koraku u okviru lanca snabdevanja krajnjeg potrošača. Naša kompanija raspolaže 150.000 m2 skladišnog prostora u kojima je smešteno preko 10.000 različitih artikala koji se svakodnevno isporučuju na preko 10.000 dostavnih mesta.
Za našu distribuciju i klijente, sektor logistike je osiguranje da će roba biti adekvatno isporučena na mestima gde je ostvarena prodaja uz maksimizaciju efikasnisti i minimizaciju troškova – zvuči nemoguće, ali za nas, sve je ostvarivo.

„Mi smo analitični, precizni i agilni. Brinemo o našim klijentima i njihovim potrebama. Radoznali smo i inovativni, imamo hrabrost da idemo napred i kreiramo dodatnu vrednost!”

Strategija i operacije

Strategija i operacije naš je grupni sektor i razgranat je na četiri ključne teme. Supply chain excellence vodi strateške programe i inicijative za unapređenje operacija, procesa, znanja i tehnologije u Supply chain operacijama. Distribution excellence ubrzava rast naše kompanije i naših partnera kroz best in class Route to market, efektivnu i efikasnu Komercijalnu politiku, kao i kroz biznis insighte od strane Analize prodaje. Data & analytics team osigurava da budemo data driven kompanija kroz dizajn i implementaciju automatizovanog izveštavanja i naprednih analitičkih rešenja. Naš Digital products team identifikuje, razvija i implemetira digitalne proizvode koji poboljšavaju iskustvo naših kupaca, optimizuju operacije i kreiraju nove izvore prihoda naše kompanije.

Finansije

Finansije predstavlja sektor koji čini jedan od stubova biznisa. Mi stojimo rame uz rame sa funkcijama distribucije i logistike. Za naš uspeh zaslužne su i koleginice i kolege iz finansijske analize, računovodstva, treasury-a, nabavke, rizika i osiguranja.

„Mi smo analitični, okrenuti ka rezultatima i volimo nove tehnologije. Stalno težimo ka unapređenjima, pa radimo i na nekoliko strateških projekata kako bi naše operacije bile što efikasnije, a posao što zanimljiviji.”

Imovina

Imovina sektor delimo u dve celine: brigu o postojećim nepokretnostima u našem vlasništvu, kupovinu novih objekata, ugostiteljstvo, usluge parkinga, kao i investicioni biro, koji se bavi projektovanjem i izvođenjem radova za nove projekte, uz rekonstrukciju postojećih. Mi pokrivamo veliki spektar različitih aktivnosti važnih za našu imovinu – od velikih projekata koji traju nekoliko godina do malih intervencija koje moraju u danu da se završe. Okruženje je dinamično i izazovno.

„Prepoznatljiva lica našeg sektora su u ugostiteljstvu – svako ko nas je posetio u Dobanovcima, napravio je predah u našem restoranu.“

ICT

ICT sektor svakodnevno prati svetske trendove digitalizacije. Mi olakšavamo svakodnevni rad koleginicama i kolegama kroz brze i dostupne informacije, platforme i alate.
Za funkcionisanje modula distribucije, logistike, FI&CO, HR, BW/BI, kao i BC, zadužen je naš SAP centar ekspertize. Pored toga, naš biznis zahteva dosta inovacija, pa aplikacije koje svakodnevno koristimo često i sami razvijamo i u tome nam pomaže naš tim softverskih inženjera. Naše kolege u IT održavaju naše servere, mreže i baze podataka, vode računa o bezbednosti naših IT podataka i platformi, ali i svakodnevno pružaju podršku korisnicima putem Help deska i kroz Tehnološke servise i podršku.

„Danas retko koji projekat na nivou kompanije može da prođe mimo nas, jer težimo digitalizaciji i želimo da stvari radimo pametnije. Ono što nas posebno karakteriše jeste sjajan tim i atmosfera među zaposlenima.”

Ljudski resursi

Ljudski resursi predstavljaju srce kompanije i predstavlja sponu između ljudi i biznisa. Briga o ljudima je u centru naših vrednosti, a uloga HR sektora je obezbeđivanje motivisane i efikasne organizacije, kao i kontinuirani razvoj zaposlenih. HR tim je odgovoran za visok nivo organizacione efikasnosti, razvoj zaposlenih i timova, definisanje plana naslednika za ključne pozicije, kao i za konstantno unapređenje organizacionog zdravlja.

„Iako smo na prvi pogled različiti i pokrivamo potpuno različite teme, svi smo strastveni oko jednog, a to je BRIGA o našim ljudima!”

Mi vrednujemo trud

Naši zaposleni su srce naše kompanije. Zato se velika pažnja posvećuje selekciji i razvoju kompetentnih i ambicioznih kadrova.

Održavamo zadovoljstvo zaposlenih na visokom nivou uz aktivnosti i pakete koji pozitivno utiču na motivaciju.

Nudimo kontinuirane mogućnosti razvoja kroz obuke, radionice i personalizovane razvojne planove. Nelt je posvećen ravnoteži između profesionalnog i privatnog života naših zaposlenih.

Zato u našem paketu možeš pronaći i mnogobrojne benefite koji podržavaju porodične vrednosti. Mi učimo, rastemo i slavimo zajedno sa našim zaposlenima.


KLIKNI NA KATEGORIJU BENEFITA DA SAZNAŠ VIŠE

Zdravlje i sport

 • Medigroup Sistematski pregledi svim zaposlenima u Srbiji
 • FitPass Kompanija obezbeđuje 50% članarine, dok se druga polovina obustavlja od plate
 • Enfild (balon za fudbal) Kompanija obezbeđuje termine za fudbal u Beogradu
 • Sport Magic doo (balon za fudbal) Kompanija obezbeđuje termine za fudbal u Novom Sadu
 • Titan doo (balon za fudbal) Kompanija obezbeđuje termine za fudbal u Kraljevu
 • Različite vrste sportskih događaja Kompanija obezbezbeđuje kotizacije za učesće na Serbia business run-u, Beogradskom maraton-u.

Briga o ljudima

 • Dečiji dani Posvećen deci zaposlenih, održava se u Dobanovcima, Nišu, Kraljevu i Subotici
 • Đaci prvaci Slobodan dan za roditelje đaka prvaka i pokloni za polazak u prvi razed
 • Jubilanti Jubilarne nagrade i događaj posvećen jubilantima
 • Pohvali kolegu Interna akcija međusobnih pohvala i nagrađivanja zaposlenih
 • Venčanje Finansijska nadoknada za sklapanje braka
 • Rođenje deteta Finansijska nadoknada
 • Povratak nakon porodiljskog Finansijska nadoknada, pri povratku na posao 80% radnih sati po punoj plati
 • Novogodišnji paketići Paketići za decu zaposlenih
 • Uzmi karijeru u svoje ruke edukativni programi
 • Razvojni programi za zaposlene

Popusti i administrativne zabrane

 • Odeća i obuća (N Sport, Sport vission, Buzz, Planeta Sport, Office shoes i Beosport)
 • Satovi (BPM i WATCH)
 • Zdravlje (Diopta i opšta bolnica Aurora)
 • Putovanja i hoteli (Sabra travel i hotel Junior)
 • Pogodnosti kod banaka (OTP banka)
 • Ostalo (Žabac kuglana, Kit Commerce, Gigatron, Forma Ideale, Hijeroglif knjižara i Delfi knjižara)

Mi smo deo istog tima

Zaviri u svet Nelta i saznaj iz prve ruke, kako je to biti deo našeg tima. Iskustva zaposlenih su dokaz o strasti, posvećenosti i uspehu koji se svakodnevno dešava u našem timu.


Ivana Idei Todorić Menadžerka za upravljanje talentima

„Potpuno mi je fascinantno koliko u Neltu, kao velikoj kompaniji koja zapošljava preko 5500 ljudi, ima prostora za lični i profesionalni napredak! Za ovih 5 godina, koliko sam u kompaniji, ni jedan dan nije bio sličan prethodnom. Imala sam priliku da unapređujem, ali i kreiram potpuno nove procese i time ostavim lični pečat u kompaniji.
Podrška koleginica i kolega, njihova energija, pokretački duh, inspirativne ideje, znanja i veštine su doprinele da sve bude još značajnije, i da osećaj pripadnosti kompaniji bude još snažniji. Kultura naše kompanije je da ima poverenja u svoje ljude, da ih gradi i pruža im priliku da kroz različite situacije, iznova proširuju svoje kapacitete i granice novim znanjima, ali i da svakodnevno dokazuju svoje veštine kroz projekte i zadatke koje obavljaju.“

Jovana Stojanović Administratkorka servisa motornih vozila

Nelt nije samo mesto gde radim, Nelt je i moja druga kuća i kolege sa kojima sam u sektoru preko 15 godina su moja porodica. Podrška na svim poljima, privatnim i poslovnim je ovde bezrezervna. I pored povremene tenzije i obimnosti posla, uvek ima mesta za šalu, smeh i dobro raspoloženje.

Petar Božić Nacionalni menadžer prodaje za ključne kupce

Za mene je Nelt druga kuća. Organizaciona kultura koju negujemo omogućava mi da se sjajno osećam u našem okruženju, a samim tim je i preduslov za moj maksimalni doprinos biznisu i kreiranje dodatne vrednosti. Izgradnja mladih ljudi u nekoga ko pravi razliku na današnjem tržištu čini me izuzetno ponosnim, znajući da sam i ja (neskromno) delom „odgovoran“ za to!

Nikola Komazec Viljuškarista

Nelt je prvenstveno jedna od najvećih distributerskih firmi u regionu a i šire i drago mi je da sam deo svega toga! U Neltu uvek možemo da se oslanjamo jedni na druge. Sredina je jako pozitivna što čini sve izazove na radnom mestu lakšim i uspešno rešenim.

Vuk Mijanović Menadžer lanca snabdevanja

U Neltu sam zbog ljudi! Svi ti divni ljudi, kolege i prijatelji, oni sa kojima sam delio svoje vreme, lepe i teške trenutke, pobede i poraze, ljudi koji su zajedno sa mnom bili svedoci promena i evolucije kroz koje je Nelt prolazio. Bilo je mnogo promena, bile su velike i male, pozitivne, i bolne, isplanirane, i neplanirane, ali mi smo ih prevazišli i izašli kao pobednici jer u Netlu verujemo jedni u druge i jedni drugima.

Marko Cilić Izvršni direktor finansija

Nelt mi pruža sjajnu radnu atmosferu i energiju, daje mi elan i inspiraciju za postizanje novih uspeha i konstantno podizanje standarda. Kada sagledam naše dinamično poslovanje, digitalizaciju i inovacije – to je ono što prati i zadovoljava moju stalnu željom za sticanjem novih znanja. Nelt pruža sjajnu platformu za razvoj svakog člana tima i pravo je zadovoljstvo biti deo takve organizacije!

Dejana Parežanin Junior SAP specijalistkinja za HR

Nelt predstavlja za mene prvo poslovno iskustvo i mesto gde sam započela svoj karijerni put, koji je vremenom dobio jednu potpuno drugačiju i neočekivanu teksturu. Konkretno, na tom putovanju se ukazala prilika da iz HR-a, odakle sam inicijalno krenula, stignem u IT sektor i preusmerim dalji razvoj, kao i da steknem nova i inspirativna poznanstva. Nakon skoro dve i po godine u kompaniji, ono što se nije promenilo, jeste lep odnos koji negujem sa svojim kolegama, a neke od njih smatram i svojim bliskim prijateljima. Upravo je to najveći motiv zbog kojeg sam ovde.

Bojana Mucić Izvršna direktorka HR-a

Ono što volim u Neltu jeste to što kombinuje najbolje od korporacije i porodične firme i to je posebnost koju će, nadam se, zadržati. Neltovu kulturu opisuju korporativne vrednosti, opisuje reč kolegijalnost, kao i krilatica „Mi smo Nelt“ koju ja razumem i kao ponos, i kao diversifikaciju (mi to radimo drugačije), ali i osećaj pripadnosti koji naši zaposleni imaju. Veličina Nelta uliva osećaj sigurnosti jer je Nelt stabilna kompanija, a takođe imate velik broj kolega kome se možete obratiti za pomoć ako zatreba čak i oko privatnih stvari (na primer šoping u regionu).

Divna Maletić Ekspertkinja za korporativni brend i komunikacije

Svoje Nelt putovanje započela sam sa 23 godine. Od ovako snažnog, uspešnog i uigranog sistema očekivala sam strog i isključiv korporativni ton. Demantovali su me domaćinska atmosfera, poverenje tima i srdačnost kolega. Nelt je mesto gde učim, stičem relevantno iskustvo i svakodnevno kreiram uspomene sa inspirativnim ljudima.

Snežana Stijaković Specijalistkinja skladištenja

Pre tačno 13 godina zaposlila sam se u Neltu na poziciji skladišne radnice. U radu sa kolegama, koji su nesebično delili svoje znanje sa mnom, mnogo sam naučila o procesima unutar sektora skladištenja. Sve to mi je omogućilo napredak na moju sadašnju poziciju. Jako sam srećna što je Nelt prepoznao moju želju za učenjem i napredovanjem i što mi se pružila prilika da na dalje delim znanje sa novim kolegama i budem im podrška na njihovom karijernom putu u Neltu.

Mi smo uz vas, u svakom koraku

Proces selekcije u našoj kompaniji je objektivan i transparentan – pre procesa selekcije svi kandidati dobijaju informacije o tome kako će on izgledati, a po zatvaranju konkursa dobijaju informacije o ishodu. U zavisnosti od pozicije, primenjuju se različiti pristupi koji, pored razgovora sa kandidatima, mogu obuhvatati i testiranja, grupne ili individualne vežbe. Tokom procesa, sa kandidatima sarađuju zaposleni iz sektora ljudskih resursa kao i zaposleni u drugim sektorima, eksperti u svojim oblastima poslovanja.

U Neltu se pažljivo osluškuju potrebe kandidata kako bi im se ponudilo radno mesto u skladu sa njihovim preferencijama