Promene u industriji koja se nije menjala 150 godina

Nelt avatar Nelt 10.12.2019.

Autor: Igor Milanović, Division Manager, Nelt

Na planeti je milijardu onih koji kupuju cigarete svaki dan. Kada ovo čujete, ne biste lako poverovali da broj pušača na globalnom nivou konstantno opada. Ali, tako je. Kampanje i regulative za svet bez duvanskog dima sve su češće i efektivnije.

Globalna transformacija se dešava, sve je brža, i treba da je prihvatimo. Svedoci smo menjanja industrije koja se nije
menjala više od 150 godina.

Svi znamo da nikotin nosi rizike i izaziva zavisnost, ali malo ko zna da nikotin nije osnovni uzrok bolesti koje se dovode u vezu sa pušenjem, već duvanski dim. Naravno, najbolji izbor koji pušač može da učini je da ugasi cigarete i nikotin, uopšte. Ali pušači koji bi inače nastavili da puše treba da imaju pravo na izbor, i tu na scenu nastupa nauka. Phillip Morris, najveći proizvođač cigareta na svetu, poručuje „Unsmoke Your World“.

Reč je o uređajima koji ne proizvode duvanski dim, već aerosol, i sadrže oko 95 odsto manje štetnih sastojaka u odnosu na tradicionalne cigarete. Na našem tržištu, dostupan je IQOS, iza koga stoje godine naučnih istraživanja. Tim vrhunskih stručnjaka je radio na razvoju HeatControl™ tehnologije, koja podrazumeva zagrevanje duvana do 350°C i pruža užitak u ukusu pravog duvana, za razliku od cigareta koje sagorevaju duvan. Ljudi često imaju otpor prema inovacijama, ne žele da ih prihvate, ni da se informišu, što pored izazova inoviranja, stvara izazov primene i implementacije.

Iako je prošlo 5 godina od prvog IQOS lansiranja, javnost i dan-danas meša e-cigarete od uređaja za zagrevanje duvana. Mi, kao kompanija kojoj je inovativnost jedna od korporativnih vrednosti, u potpunosti smo podržali partnera. Pored odgovornosti prema okruženju koju pokazujemo prodajom IQOS uređaja, želimo da budemo pioniri u revoluciji tržišta.