Razbijamo mitove o Dobrom startu

Nelt avatar Nelt 16.04.2021.

Autorka: Ivana Idei Todorić, Recruitment and Selection Supervisor, Nelt

Neltov pažljivo koncipiran trening program pod sloganom „Ključ je u dobrom startu“ i ove godine će obuhvatiti praksu u okviru sektora prodaje i polaznicima obezbediti nova znanja kroz rad sa mentorima, kao i kroz treninge i radionice. Dubinskim upoznavanjem posla u oblasti Key Account Management-a polaznici stiču širu sliku o ukupnom funkcionisanju prodaje u našem velikom poslovnom sistemu. Svaki diplomac ili student master studija, koji je tokom poslednjih 6 godina poželeo da se prijavi, sigurno je imao nekoliko nedoumica. Zato ove godine Nelt razbija pet najčešćih mitova o Dobrom startu!

 

“Bez prethodnog radnog iskustva teško ću upasti u program.”

Ovo je program za studente četvrte godine, sveže diplomce, apsolvente i studente master studija. Mi ne očekujemo da imaš radno iskustvo, jer znamo da si na početku svoje karijere!

 

“Ovo je program u oblasti prodaje, sigurno se primaju samo ekonomisti i FON-ovci.”

Studenti svih fakulteta i usmerenja su pozvani da se prijave! Oblast tvog formalnog obrazovanja nije presudna, već tvoje interesovanje za rad u prodaji. Učesnici iz prethodnih generacija Dobrog starta dolaze sa najrazličitijih fakulteta.

 

“Proces selekcije je previše težak.”

Proces selekcije se sastoji iz pet krugova, ali to nije razlog da se uplašiš. Ukoliko se malo potrudiš da svoje kvalitete predstaviš u svom CV-ju i rešiš testove koje ti pošaljemo, čeka te intervju sa zaposlenima u HR-u, jedna vežba rešavanja poslovnog problema i na samom kraju, intervju sa zaposlenima iz prodaje. Ne, testovi nisu preteški i ne, nije ti potrebno predznanje u prodaji za rešavanje spomenute vežbe, veoma je intuitivna!

 

“Očekuje me šest meseci prakse bez primanja.”

Dobar start nije obična praksa, već plaćeni trening program tokom kog ćeš imati svoju platu. Šest meseci je prava mera, sve smo pažljivo isplanirali! Sigurni smo da će ti biti zanimljivo da radiš sa koleginicama i kolegama iz Nelta i iskusiš rad na drugačijim zadacima iz meseca u mesec.

 

“Biću lični asistent svom mentoru.”

Ovo nije takva priča! Izuzetna posvećenost mentora tvom učenju i razvoju je jedan od najvećih kvaliteta našeg programa. Oni imaju detaljne planove za tvoj razvoj u prodaji, aktivno prate svaki tvoj korak kroz program i daju ti bezgraničnu podršku. Prijatno će te iznenaditi koliko su i koleginice i kolege sa svih tržišta Nelt Grupe otvorene za razgovor i saradnju.