Logistika jedan od stubova razvoja Nelt Grupe

Nelt avatar Nelt 11.08.2023.

Autor: Nenad Diković, menadžer prodaje i razvoja domaćih logističkih usluga

Nelt Grupa je na tržištu dugo bila prepoznata pre svega kao distributer. Poslednjih godina, međutim, sve je više prisutna i kao provajder logističkih usluga.

Ubrzano radimo na proširenju seta logističkih usluga, njihovom unapređenju, integrisanju i ostvarenju saradnji sa novim klijentima. Ovaj sektor je u prethodnom periodu zabeležio najveći rast unutar Nelt Grupe do sada. Prepoznatost Nelta kao provajdera logističkih usluga na tržištima Srbije i regiona raste, iz godine u godinu, i deo je naše dugoročne strategije.

Tokom prethodne godine dobili smo poverenje od vrlo renomiranih klijenata, proizvođača različitih kategorija proizvoda, koji su izabrali Nelt za svog logističkog provajdera. Intenzivno radimo na unapređenju i dodatnom razvoju intermodalnog transporta i terminalskog poslovanja koji iz godine u godinu procentualno ima najveći rast. Digitalizacija u svim segmentima i implementacija novih tehnologija je naš apsolutni prioritet i naša konkurentna prednost sada i u budućnosti.

Ponovo smo se osmelili da pružamo logističke usluge iz beveragesegmenta. Naučili smo dosta i napravili mudre i održive planove za budućnost. Ostvarili smo saradnju sa Molson Coors (Apatinskom pivarom) u domenu pružanja intralogističkih usluga u Apatinu, kao i u njihovim distributivnim centrima Novi Sad, Inđija i Mladenovac. Saradnja je proširena i na jugu i zapadu Srbije gde klijentu pružamo usluge skladištenja i manipulacije robe. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, vidno je  da ćemo nastaviti da unapređujemo i proširujemo saradnju. Takođe, trenutno razgovaramo sa nekoliko klijenata i principala iz ovog segmenta i siguran sam da ćemo sa nekim od njih uskoro uspostaviti saradnju.

Kada je u pitanju prehrambrena industrija, sklopili smo saradnju sa kompanijama Aleva i Podravka u segmentu kompleksne logističke usluge (primarni transport, skladištenje, transport i kapilarna dostava, zatim reverzibilna logistika, upravljanje reklamnim materijalom i sl). Takođe, produžili smo saradnju sa kompanijom Bambi što je za nas „pečat uspeha“ i potvrda da smo zaista jedan od najboljih logističkih providera iz ovog segmenta u ovom delu Evrope.

Ovo je u isto vreme potvrda neizmerne zrelosti i kvaliteta Neltovog tima logistike kada je u pitanju razumevanje sistema rada i potreba kompanija koje se bave proizvodnjom i distribucijom ove vrste robe i koje svoju logistiku žele „ustupiti“ provideru.

Nelt poseduje kvalitet i znanje i to je neosporno. Za početak, potrebno je biti svestan toga i znati to iskoristiti i prezentovati. Ono na čemu smo intenzivnije radili nego ranije je prepoznavanje potreba klijenata. Želeli smo da ih bolje upoznamo, da razumemo njihove potrebe te da spoznamo šta je to što im trebamo ponuditi. Želeli smo da im približimo Nelt, da im pokažemo što smo kadri uraditi.

Naš fokus na klijente je bio znatno veći. Kroz vreme smo postali agilniji i fleksibilniji a u isto vreme nismo dozvolili nikakve kompromise kada je regulativa, kvalitet i nivo usluge u pitanju. Živeli smo „mentalitet +1“ u kombinaciji sa „inovativnost“ svake sekunde u godini. Nagrada je došla. Ostajemo na tom putu.