Ambasador SAD u Srbiji posetio kompaniju Nelt

Nelt avatar Nelt 13.06.2016.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Nj. E. Kajl Rendolf Skat, posetio je u ponedeljak…

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Nj. E. Kajl Rendolf Skat, posetio je u ponedeljak 13. juna kompaniju Nelt, regionalnog lidera u distribuciji, čiji portofolio čine najveće američke kompanije u oblasti robe široke potrošnje i farmaceutskih proizvoda.

Tokom posete centralnom distributivnom centru Nelta u Dobanovcima razgovaralo se o aktuelnim ekonomskim temama i mogućnostima za unapređenje i poboljšanje privrednog okruženja u Srbiji, kao i o aspektima održivog poslovanja i aktivnostima društvene odgovornosti koje Nelt sprovodi. Predstavnici kompanije Nelt, koja je dobitnik ovogodišnje nagrada Američke privredne komore u Srbiji „Leader in Change“, imali su priliku da upoznaju gdina Skata sa procesima poslovanja i tehnološkim unapređenjima koje je kompanija uvela u praksu, kao što je savremeniji i bezbedniji sistem komisioniranja robe u skladištu putem glasovnih komandi ,,Pick to Voice“.

Tokom razgovora sa gdinom Skatom, predstavnici kompanije su iskazali interesovanje za dalje razvijanje poslovnih odnosa i saradnje sa američkim kompanijama – kroz distribuciju i joint venture projekte. „Izuzetna nam je čast što smo imali priliku da ugostimo ambasadora SAD i upoznamo ga sa unapređenjima poslovnih procesa, uvođenjem savremenih tehnologija u svakodnevni rad i podizanju standarda u oblasti distribucije. Zahvaljujući stalnim ulaganjima u razvoj poslovnih procesa, danas smo lider na polju distribucije robe široke potrošnje i farmaceutskih proizvoda, kao i logističkih i usluga marketinga i time smo opravdali poverenje naših brojnih principala među kojima su i najveće američke kompanije.“ Izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe.

Nelt sarađuje sa više od 40 principala među kojima su i najveće američke kompanije koje posluju u našoj zemlji i regionu kao što su Procter&Gamble, Wrigley, Mondelēz, Philip Morris International, Mars i druge.