Neregelia dobitnica nagrade za zaštitu i zdravlje na radu

Nelt avatar Nelt 29.04.2022.

Neregelia pozitivan primjer poslodavca

Kompanija Neregelia dobitnica je nagrade Udruženja zaštite na radu Crne Gore kao pozitivan primjer poslodavca koji ulaže u zaštitu i zdravlje na radu svojih zaposlenih.

Udruženje je povodom Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu organizovalo konferenciju s ciljem podizanja svijesti, unaprjeđenja zaštite i zdravlja na radu i smanjenja broja povreda, profesionalnih bolesti i oboljenja u vezi s radom. Nagradu je ispred Neregelije preuzela Izvršna direktorka za tržišta Crne Gore i Albanije Ljilja Pižurica.

Nagrade za doprinos ZZNR u 2021. godini dodijeljene su sa ciljem afirmisanja dobrih praksi kompanija i pojedinaca.

Kako kaže Koordinator bezbjednosti Boris Čelebić, ovo je dokaz da je Neregelia prepoznata po izuzetnom doprinosu u poboljšanju uslova na radu, bezbjednosti i sigurnosti samih radnika, ispravnosti i stručnom ispitivanju sredstava i opreme za rad kao i radne sredine.

“Sve što smo uradili u prethodnom periodu pozicioniralo nas je rame uz rame sa gigantima crnogorske privrede od kojih su neki prisutni više od jednog vijeka. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada, i pored jake konkurencije, naša kompanija je bila jedan od laureata u društvu Elektrodistribucije, Pivare Trebjesa i Daido metal Kotora”, ističe Bojan.

Svjetski dan zaštite i zdravlja na radu od 2003. godine se obilježava svakog 28. aprila kao dan sjećanja na stradale i povrijeđene radnike.