Aleksandar Milosavljević, Pre-Selling Representative u Nelt Co, na Mon Blanu

Nelt avatar Nelt 06.07.2016.

Aleksandar Milosavljević, Pre-Selling Representative u kompaniji Nelt Co, učestvovao je u jedinoj ekspediciji iz Srbije.

Aleksandar Milosavljević, Pre-Selling Representative u kompaniji Nelt Co, učestvovao je u jedinoj ekspediciji iz Srbije koja je 18. juna osvojila Mon Blan, najviši vrh Alpa.

Sedmočlani tim iz Srbije jedan je od prva tri tima koji su ove godine izašli na Mon Blan (4.810m) u zimskim uslovima. Uz podršku kompanije Nelt, Aleksandar je počeo pripreme u februaru ove godine, a sama ekspedicija na Mon Blan otpočela je 11. juna. Uprkos rizičnim uslovima, od nedostatka kiseonika, snega i klizavog terena, do nepovoljnih vremenskih prilika i lavina, srpski tim uspeo je da dođe do Mon Blana. ,,Jedna neizmerna sreća, jedna fantastična avantura, jedan fantastičan uspeh za našu zemlju, fantastični ljudi koji su bili u mom okruženju i jedan ispunjen san svakog planinara i alpiniste – Mon Blan! Zahvalan sam kompaniji Nelt Co, koja mi je omogućila da ostvarim svoj cilj i snove kao i svim ljudima koji su podržali i uticali na stvaranje mogućnosti da se ovakva ekspedicija realizuje“, izjavio je Aleksandar Milosavljević po povratku u Srbiju. Aleksandar se planinarenjem i alpinizmom bavi već 7 godina i član je kluba ekstremnih sportova The Elements.