Nova strategija društvene odgovornosti – Studenti vajarstva u Neltu

Nelt avatar Nelt 10.09.2012.

Nelt je povodom obeležavanja 20 godina postojanja, odlučio da započne novu, dugoročnu strategiju.

Kompanija Nelt je povodom obeležavanja 20 godina postojanja, odlučila da započne novu, dugoročnu strategiju aktivnosti u oblasti društvene odgovornosti. Shvatajući stratešku važnost i neophodnost obrazovanja za našu zemlju, a imajući u vidu realne uslove u kojima se nalazimo kao društvo, odlučili smo da kroz osmišljavanje, finansiranje i realizaciju različitih obrazovnih projekata, pokažemo svoju snažnu opredeljenost ka modernizaciji, napretku i boljitku sredine u kojoj postojimo i poslujemo.

Kroz pružanje novih mogućnosti najtalentovanijim đacima, učenicima i studentima, pomagaćemo najboljima, onima koji će u budućnosti biti nosioci promena i napretka u našoj zemlji. Integrisaćemo u naše projekte mlade različitih godina, obrazovnih i profesionalnih profila i time ćemo osigurati dugoročnu preoznatljivost Nelta u godinama koje su ispred nas. Želimo da se kao društveno odgovorna kompanija na sistemski način odužimo svim segmentima društva i zajednicama u kojima poslujemo.
Prva u nizu aktivnosti koje ćemo sprovoditi u narednih 10 meseci, obeležavajući dvadesetogodišnjicu postojanja kompanije, započela je u Neltu u ponedeljak 10. Septembra. U saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, 10 studenata će sledećih mesec dana biti naši gosti i u improvizovanom ateljeu klesaće svoje prve skulpture u kamenu. Izuzetnost ovom projektu daje profesor Goran Čpajak, jedan od najpoznatijih srpskih vajara, koji će lično pomagati i raditi sa studentima.
Skulpture će, nakon javne izložbe u centru Beograda, biti vraćene u Nelt gde će postati stalna umetnička postavka u eksterijeru kompanije u Dobanovcima čime će značajno oplemeniti naš radni prostor.