Predavanje Ljubomira Jovanovića na međunarodnom Simpozijumu

Nelt avatar Nelt 05.01.2017.

Dvanaesti međunarodni Simpozijum – Istraživanja i projektovanja za privredu.

Dvanaesti međunarodni Simpozijum – Istraživanja i projektovanja za privredu, čija je centralna tema ,,Asset Management u industriji“ održan je 22. i 23. decembra na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Simpozijum predstavlja vodeći forum za prezentaciju novih-pravaca istraživanja i razvoja u oblasti mašinstva, saobraćaja, energetike, ekonomije, sistema naoružanja i vojne industrije, ekologije i kvaliteta; rezultata pokrenutih i realizovanih projekata, kao i znanja, metoda, tehnika, standarda koji doprinose njihovoj efikasnijoj implementaciji.Organizuje se u okviru programa podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi u 2016. godini, u saradnji Razvojne agencije Srbije, Društva održavalaca tehničkih sistema i Mašinskog fakulteta u Beogradu, u okviru projekta jačanja sektora MMSP kroz podizanje kapaciteta i povećanje konkurentnosti unapređenjem procesa upravljanja održavanjem.

Drugog dana simpozijuma, predavanje na temu ,,Kontrola troškova flote motornih vozila“ održao je Ljubomir Jovanović, menadžer održavanja Nelt Grupe. Kroz svoju prezentaciju predstavio je strukturu i raspodelu troškova flote motornih vozila, kao i pojedinačnih osnovnih sredstava – automobila i kamiona. Prisutni su imali priliku da steknu uvid u kompletan period eksploatacije vozila i način na koji može da se utiče na ove troškove, počevši od pripremne faze (nabavka i opremanje), za vreme korišćenja vozila (održavanje, rad sa vozačima, planiranje i kontrola korišćenja), sve do završne faze izlaska vozila iz flote (zamena i rashod).

Svi objavljeni radovi na Simpozijumu biće indeksirani u bazama ,,Thomson Reuters“, ,,Google Books“ i ,,Google Scholar“. Najinteresantniji radovi biće objavljeni u vodećem nacionalnom časopisu (M51) ,,Journal of Applied Engeenering Science“ i indeksirani u bazi ,,Scopus“.