Svečano otvorena izložba „10 od mermera“

Nelt avatar Nelt 22.11.2012.

Izložba skulptura studenata Fakulteta primenjenih umetnosti (FPU).

Izložba skulptura studenata Fakulteta primenjenih umetnosti (FPU), pod nazivom „10 od mermera“, koju je finansijski i organizaciono pomogla naša kuća, sinoć je, svečano otvorena na platou ispred Filozofskog fakulteta. Otvaranju izložbe je, pored rukovodstva Nelta i članova dekanata Fakulteta primenjenih umetnosti, prisustvovao i veliki broj predstavnika medija i studenata kao i prijatelja naše kompanije.

Izložbu je otvorio dekan FPU- a, Zoran Bulajić, koji se zahvalio kompaniji Nelt, donatoru 23 tone italijanskog mermera, na pruženoj finansijskoj i organizacionoj pomoći, kao i Filozofskom fakultetu i opštini Stari grad. „Da bi se realizovali ovako kompleksni projekti, neophodna nam je pomoć za stvaranje optimalnih uslova. Verujemo da će i druge kompanije prepoznati značaj afirmacije mladih umetnika i umetnosti uopšte“, rekao je Bulajić dodavši da mu je posebno drago što je izložba organizovana na otvorenom, javnom prostoru, koji omogućava veliku posećenost.

Miloš Jelić, generalni direktor Nelta, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa FPU istakavši da je kompanija, povodom obeležavanja 20 godina postojanja, odlučila da započne novu, dugoročnu strategiju aktivnosti u oblasti društvene odgovornosti.“Shvatajuci značaj obrazovanja za našu zemlju u realnosti uslova u kojima se nalazimo kao društvo, odlučili smo da oblasti obrazovanja damo značajnu podršku kroz finansiranje i realizaciji različitih projekata. Mi želimo da pružimo nove mogućnosti mladim, talentovanim ljudima da se afirmišu, iskažu sve svoje potencjale i kreativnost“ Izložba će biti postavljena na Platou ispred Filozofskog fakulteta do 02.12.2012. godine.