Miloš Jelić na konferenciji Supply Chain Summit

Nelt avatar Nelt 07.06.2022.

Tranformacija – generator vrednosti u lancu snabdevanja

Transformacija jedne kompanije počinje transformacijom njenih zaposlenih. Prvi korak u tom smeru je građenje kulture kontinuiranog poboljšanja, poručio je na jučerašnjoj konferenciji Supply Chain Summit generalni direktor Nelt Grupe Miloš Jelić.

Da bi se to desilo, istakao je, potrebna je doza skromnosti i svest da nijedna firma nije savršena – da nije samo potrebno, već je i poželjno da se menjamo, jer u današnjem biznis okruženju ne preživljavaju najveći i najjači, već najagilniji.

Jelić je, u okviru teme “Tranformacija – generator vrednosti u lancu snabdevanja” govorio o neophodnosti praćenja inovacija i prihvatanja promena u poslovanju kao nečega što je neizbežno. On je predstavio je neke od projekata koji su deo digitalizacije poslovanja naše kompanije, ali i druge aspekte strategije Accelerate 2025.

Konferencija Supply Chain Summit u organizaciji InStore magazina i suorganizaciji Antonija Zrilića, vodećeg hrvatskog stručnjaka za logistiku i SCM i osnivača konsultantske kuće Logiku, održana je u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. Na njoj su predstavljeni neki od najaktuelnijih i najefektnijih primera i strategija u domenu FMCG logistike, distribucije i upravljanja skladištem.

Osim toga, govorilo se i o poremećajima u lancu snabdevanja, poput fluktuacije radne snage, održavanja zaliha i outsourcing-a, izazovima maloprodaje u doba inflacije i sličnim aktuelnim pitanjima.

Na konferenciji su govorili i Ivan Krušković, Commercial Client Manager Serbia & North Macedonia, Mauro Iacconi, Senior Area Manager, System Logistics, Damjan Miklič, direktor Romb Technologies, Mirko Marković, Head of NAV Department, BE-terna i drugi stručnjaci iz supply chain sektora.