Nelt otvorio novu skladišnu halu u Istočnom Sarajevu

Nelt avatar Nelt 11.10.2019.

Svečano otvaranje nove hale kompanije u Bosni i Hercegovini održano je 10. oktobra.

Nova skladišna hala kompanije Nelt d.o.o. zvanično je otvorena. Svečanom otvaranju u Istočnom Sarajevu je prisustvovalo oko 200 zvanica.

 

Uz ovu investiciju od 4 miliona eura uloženih u novu skladišnu halu, infrastrukturu kompanije u Bosni i Hercegovini sada čini 3.400 m2 kancelarijskog i preko 11.000 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu.

 

„Investiranje u nove kapacitete rezultat je organskog rasta kompanije i potreba tržišta i naših klijenata“, rekao je Goran Cerovina, izvršni direktor Nelta na tržištu Bosne i Hercegovine.

 

U poslednje dve godine, kompanija Nelt d.o.o. zaposlila je 40 novih zaposlenih i ostvarila rast prihoda za 28%. Projektovanim neto prihodima od skoro 110 miliona eura, ovo je još jedna uspešna poslovna godina za Nelt. U prilog ovoj tvrdnji govore i činjenice da je 2019. Nelt d.o.o. proglašen jednim od top 3 najpoželjnija poslodavca u sektoru distribucije u BiH u okviru tradicionalnog istraživanja posetilaca portala Posao.ba, a dobitnik je i prestižne regionalne nagrade “Sarajevo Business Bridge Awards 2019“ u kategoriji “Business of the Year“.