Nelt i Dachser predstavili novu uslugu transporta prehrambenih proizvoda

Nelt logistics avatar Nelt logistics 06.11.2017.

Zahvaljujući saradnji dve kompanije biće omogućena nedeljna isporuka prehrambenih proizvoda iz Evrope.

Zahvaljujući saradnji dve kompanije biće omogućena nedeljna isporuka prehrambenih proizvoda iz Evrope na tržište Zapadnog Balkana

Predstavnici sektora logistike u kompaniji Nelt i članovi menadžmenta jednog od globalnih lidera specijalizovanih za logistiku hrane, nemačka kompanija Dachser, održali su prezentaciju o servisu kojim je omogućena nedeljna isporuka komadnih pošiljki prehrambenih proizvoda iz cele Evrope u Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu preko NELT logističkih i distributivnih kanala.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici kompanija zainteresovanih za ovaj servis kao i predstavnici medija. Događaj je organizovan u saradnji sa Nemačko – srpskom privrednom komorom. Nakon prezentacije gosti su imali priliku da obiđu Neltov poslovni kompleks u Dobanovcima i bolje se upoznaju sa ostalim uslugama koje naša kompanija pruža u okviru svog LSP portfolija.

Ovaj servis je omogućen zahvaljujući članstvu koji je naša kompanija ove godine u Evropskoj mreži za distribuciju prehrambenih proizvoda (The European Food Network) na čijem je čelu kompanija DACHSER. Mreža pokriva 34 zemlje EU i raspolaže sa oko 1,74 miliona kvadratnih metara prostora za skladištenje hrane i oko 10.500 kamiona hladnjača

„Ulaskom kompanije NELT u sastav Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda je veoma značajan korak za nas kao kompaniju i u duhu je naše strategije stalnog rasta i razvoja. Kontinuiran i direktan transport prehrambenih proizvoda po najvišim standardima će uticati na razvoj i kvalitet tržišta Zapadnog Balkana. Benefiti koje korisnici našeg servisa ostvaruju su sigurnost isporuke, ekonomičnost i jednostavna komunikacija prilikom praćenja pošiljki. U sledećoj fazi je planiran i servis izvoza ka tržistu EU.“ izjavio je Ivan Milićević, Nelt LSP menadžer operacija i razvoja.

„Kompanija NELT svojim inovativnim pristupom u poslovanju, stabilnim i kontinuiranim rastom doprinosi ispunjavanju jedinstvenih standarda naše mreže u pogledu procesa i informacionih sistema kojima osiguravamo pouzdanost i kontinuitet. Ekspertiza i snažno prisustvo na lokalnom tržištu naših partnera je od ključnog značaja za održivost mreže, a NELT ispunjava sve uslove i vidimo ga kao ključnu figuru za region Balkana“, izjavila je Hajdi Mathaus, direktorka razvoja Evropske mreže u kompaniji DACHSER.