Nelt dobio podsticaj za razvoj kombinovanog transporta

Nelt avatar Nelt 30.11.2018.

Potpisivanjem ugovora u Vladi Srbije Neltu su dodeljena podsticajna sredstva za unapređenje kombinovanog transporta.

Potpisivanjem ugovora u Vladi Srbije kompaniji Nelt su dodeljena podsticajna sredstva za unapređenje kombinovanog transporta.

Subvencija će biti iskorišćena za kupovinu pretovarne opreme i softvera. Stimulativnim merama resornog Ministarstva, podržano je sedam kompanija javnog i privatnog sektora u ukupnom iznosu od 114 miliona dinara.

Ceremoniji je prisustvovao Ranko Sočanac, jedan od direktora kompanije Nelt i potpisnik ugovora. Ispred Vlade RS ugovor je potpisala Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koja je ovom prilikom izjavila da država prvi put ove godine, kroz program subvencije, podržava kombinovani transport. Očekivanja su da će se na ovaj način ostvariti veći obim kombinovanog transporta, koji podrazumeva da se roba najvećim delom prevozi železnicom, a da se početak i kraj transporta obavljaju drumskim saobraćajem.

Otvaranjem Intermodalnog kontejnerskog terminala, u decembru 2016. godine, kompanija Nelt je u potpunosti zaokružila paletu logističkih usluga. Za dve godine rada terminala, kroz poslovni kompleks u Dobanovcima je prošlo više od 150 kompozicija i realizovano 25.000 manipulacija sa 7.000 kontejnera. Ostvarena su partnerstva sa svetskim pomorskim i logističkim gigantima- kineskom kompanijom COSCO i francuskom CMA CGM. Realizovani su transporti kontejnerima železnicom između Dobanovaca i luke Rijeka, luke Pirej i terminala u Mađarskoj.