Nelt povećao kapacitete Intermodalnog terminala

Nelt logistics avatar Nelt logistics 23.09.2021.

Investicija od 2 miliona evra.

Nelt je investirao dva miliona evra u povećanje kapaciteta intermodalnog terminala u Dobanovcima. Terminal je proširen sa 5.000 na 30.000 m2. Ovo unapređenje je otvorilo mogućnost za prijem i odlaganje 1.500 punih i više od 5.000 praznih kontejnera. Ujedno, kupovinom dodatnog Reach Steckera koji manipuliše kontejnerima, kompanija je značajno povećala operativnost i pouzdanost terminala.

„Kada smo, krajem 2016. godine, otvorili prvi privatni intermodalni terminal u beogradskoj regiji, postali smo aktivan učesnik i jedan od razvojnih faktora intermodala na prostoru Zapadnog Balkana. Zahvaljujući odličnoj lokaciji, tehničkim i tehnološkim prednostima, terminal je prepoznat kao logistički hab Balkana. Duboko uvereni u važnost kombinovanog transporta, kontinuirano ulažemo u njegov razvoj. Poslednjom investicijom od dva miliona eura povećali smo kapacitete, kako bismo svojim klijentima pružili bezbednu, optimalnu i efikasnu uslugu“, istakao je Vuk Mijanović, menadžer lanca snabdevanja i logističkih usluga u Neltu.

Neltov Intermodalni terminal je železnicom povezan sa svim evropskim lukama i kopnenim terminalima, autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od 6 km, dok je Aerodrom Nikola Tesla udaljen 10 km. Takođe, terminal kompanije Nelt je redovnim železničkim linijama povezan sa lukama Rijeka, Bar i Pirej.

Od početka rada terminala, intenzitet intermodalnih tokova raste, a kompanija je ostvarila partnerstva sa svetskim pomorskim i logističkim gigantima.

VIDEO „Nelt – Logistički hab i suva luka Zapadnog Balkana“

Na fotografiji: Vuk Mijanović, menadžer Neltovog lanca snabdevanja i logističkih usluga