Nelt i Lactalis počeli saradnju

Nelt logistics avatar Nelt logistics 25.08.2016.

Početkom avgusta kompanija Nelt počela je saradnju sa kompanijom Somboled d.o.o, članicom Lactalis grupe.

Početkom avgusta kompanija Nelt počela je saradnju sa kompanijom Somboled d.o.o, članicom Lactalis grupe, na polju logističkih usluga.

U skladu sa zahtevima vodeće grupacije na tržištu mleka i mlečnih proizvoda, Nelt obezbeđuje skladištenje robe u odgovarajućem temperaturnom režimu kao i aktivnosti higijenskog održavanja dostavne flote Somboleda. Kompanija Somboled danas se nalazi u samom vrhu mlečne industrije u Srbiji. Proizvodi po kojima je Somboled prepoznatljiv na našem tržištu kao i u celom regionu su Dukat, President i Galbani. Od 2007. godine Somboled posluje u sastavu francuske Lactalis grupe koja zapošljava 75.000 ljudi sa ukupno 230 proizvodnih pogona u 43 zemlje.

,,Saradnja Lactalisa i Nelta omogućiće optimizaciju i unapređenje logističkih procesa Lactalisa u Srbiji. Uz dugogodišnje iskustvo, razvijenu infrastrukturu, visoke standarde i kvalitet usluge, uz dodatne aktivnosti koje smo preduzeli prema potrebama našeg klijenta, cilj nam je da u potpunosti odgovorimo na logističke zahteve za specifičan program kao što su mlečni proizvodi i tako još jednom opravdamo našu poziciju pouzdanog partnera u ovoj oblasti“, kaže Ivan Milićević, menadžer prodaje logističkih usluga, Nelt Co.

Saradnja Nelta i Lactalisa otpočela je i na teritoriji Bosne i Hercegovine, gde kompanija Nelt pruža usluge skladištenja i komisioniranja robe, izveštavanja praćenja zaliha i dostave do prodajnih mesta. Jedan od strateških ciljeva kompanije Nelt je upravo dalji razvoj LSP (Logistics Service Provider) segmenta koji čine usluge carinskog posredovanja, transporta, skladištenja i dostave, kao i dodatne usluge dorade i prilagođavanja pakovanja robe široke proizvodnje, prehrambenih, farmaceutskih i tehničkih proizvoda. Među LSP klijentima kompanije Nelt su i kompanije P&G, Mondelez, ViP Mobile, Actavis, Ball Packaging i druge.