Nelt i Gefco započeli saradnju

Nelt logistics avatar Nelt logistics 25.02.2020.

Gefco prepoznao Neltov intermodalni terminal u Beogradu.

Pristizanjem teretnog voza iz Bara u Crnoj Gori na Neltov intermodalni železnički terminal u Dobanovcima 18. februara 2020. zvanično je počela saradnja između kompanija Gefco i Nelt.  Francuski Gefco, jedan od globalnih eksperata za rešenja u lancu snabdevanja i evropski lider u automobilskoj logistici, prepoznao je Neltov intermodalni terminal u Beogradu kao logističko čvorište Balkana zahvaljujući odličnoj lokaciji, tehničkim i tehnološkim prednostima.

 

„Do sada iz pravca Bara nije bilo redovnog železničkog servisa, tako da je saradnjom kompanija Gefco i Nelt otvorena nova ruta ka tržištu Srbije. Nadamo se da će svi oni koji imaju potrebu za brzim transportom robe, efikasnom komunikacijom i fleksibilnom uslugom prepoznati prednosti ovog servisa. Očekujem da će se, vrlo brzo, saobraćaj na ovoj ruti intenzivirati baš zbog benefita koji su njenim otvaranjem omogućeni,“ rekla je Jelena Jovanić, menadžerka Neltovog intermodalnog terminala.

 

Prvom tranšom transportovano je 34 kontejnera od 20 i 40 TEU a lokalni tim kompanije Gefco Srbija upravljao je i koordinirao projektom sa železničkim partnerima Srbija Cargo i Montecargo, na kome su prve kontejnere prevezli CMA CGM i Hapag. Planirano je da početna frekvencija usluge od 5 polazaka mesečno u budućnosti bude proširena na 10-12 vozova mesečno, i da se ovom servisu pridruže i drugi korisnici.