Nelt predstavio Intermodalni terminal na sajmu SEE Mobility

Nelt logistics avatar Nelt logistics 22.09.2021.

Nelt zlatni sponzor South East Europe Mobility 2021.

Kompanija Nelt je bila zlatni sponzor Sajma saobraćajnih i železničkih tehnologija (South East Europe Mobility 2021) održanog od 15. do 17. septembra u beogradskom hotelu Jugoslavija. SEE Mobility je međunarodni i ujedno jedini sajam na Zapadnom Balkanu za saobraćajne tehnologije i usluge.

Na centralnom panelu „Železnička istraživanja, inovacije i implementacija novih tehnologija u regionu jugoistočne Evrope“, prisutnima se obratio Andrej Dosković, menadžer prodaje i razvoja međunarodnih logističkih usluga u Neltu. On je govorio o značajnom ubrzanju intermodalnog transporta na prostoru Zapadnog Balkana, kao i proširenju kapaciteta intermodalnog terminala u Dobanovcima.

„Zahvaljujući poslednjim investicijama vrednim dva miliona evra, terminal je proširen sa 5.000 m2 na 30.000 m2, što omogućava prijem i odlaganje 1.500 punih i preko 5.000 praznih kontejnera. Nabavljena su i dva potpuno nova, moderna, kontejnerska viljuškara. Operativnost i pouzdanost terminala se ovim značajno povećala“, izjavio je Dosković.

Intermodalni terminal u Dobanovcima prepoznat je kao logističko čvorište Balkana zahvaljujući odličnoj lokaciji, tehničkim i tehnološkim prednostima.

Nelt je drugog dana Sajma saobraćajnih i železničkih tehnologija organizovao posetu poslovnom kompleksu za sve zainteresovane izlagače, goste iz inostranstva i druge prijatelje kompanije.

Tokom organizovane ture, gosti su imali priliku da se upoznaju se logističkim kapacitetima Nelta i prednostima koje Intermodalni terminal u Dobanovcima obezbeđuje svim akterima na tržištu u uvoznim, tranzitnim i izvoznim poslovima.

Nakon ture, prisutni su mogli da uživaju u degustaciji vina Neltovog brenda Doba, koje za kompaniju proizvodi vinarija Cilić iz okoline Jagodine.