Nelt otvorio logistički intermodalni terminal u Dobanovcima

Nelt logistics avatar Nelt logistics 06.03.2017.

Kompanija Nelt otvorila je prvi privatni železnički logistički terminal.

Kompanija Nelt otvorila je prvi privatni železnički logistički terminal u svom Centralnom distributivnom centru u Dobanovcima, čime je u potpunosti zaokružila portfolio logističkih usluga.

Nelt intermodalni terminal predstavlja nadgradnju postojećeg sistema integrisane logistike i otvoren je za sve aktere na tržištu u uvoznim, tranzitnim i izvoznim poslovima. Na usluzi je brodarskim kućama, železničkim operaterima, logističarima, špediterskim kućama ali i proizvođačima, vlasnicima brendova i drugim distributerima.

„Intermodalni transport je sinonim za ekonomično, efikasno i ekološki održivo globalno kretanje svih vrsta roba. Mi u Neltu težimo da naše poslovanje bude prepoznato upravo po ovim atributima. Novim setom logističkih usluga koje pokrećemo aktiviranjem intermodalnog terminala našim klijentima omogućićemo smanjenje logističkih troškova, ali doneti I brži, sigurniji i kvalitetniji transporti servis. Redovni nedeljni železnički transport kontejnera u uvozu I izvozu na relaciji luka Rijeka-Nelt Dobanovci je prvi od servisa koje stavljamo na raspolaganje tržištu. Za društvo i državu bitan je efekat smanjenja emisije štetnih gasova i rasterećenje drumske infrastrukture.“ izjavio je Ivan Milićević, menadžer operacija i razvoja NELT LSP.

Novi Nelt terminal je prugom povezan sa svim evropskim lukama i kopnenim terminalima. Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od šest kilometara od terminala, dok je aerodrom Nikola Tesla udaljen deset kilometara. Unutar Nelt logističkog centra funkcioniše i carinska ispostava sa skladištem, što omogućava punu podršku i fleksibilnost različitim procesima i robnim tokovima.