Neoplanta PITECA pašteta na afričkom tržištu

Nelt Afrika avatar Nelt Afrika 14.07.2021.

Proizvod iz Srbije namenjen potrošačima iz Angole.

Posle proboja na rusko i azijsko tržište, srpske kompanije su prepoznale i potencijal afričkog tržišta, pa se PITECA pašteta, proizvod iz Srbije namenjen afričkim potrošačima, od juna uspešno distribuira u Angoli.

„Nelt je, zajedno sa svojom kompanijom, Industrijom mesa Neoplanta, dobro istražio tržište podsaharske Afrike. Prepoznali smo prostor za razvoj novih proizvoda i uspeli da, po veoma pristupačnoj ceni, proizvedemo paštetu koja će biti po ukusu potrošača niže kupovne moći, sa specifičnim navikama u pogledu ishrane i ukusa prehrambenih proizvoda“, izjavio je Saša Ćirić, menadžer marketinga i razvoja Neoplante. On je dodao da su prilikom istraživanja novih ideja i projekata došli do zaključka o velikom potencijalu ove kategorije. PITECA predstavlja alternativu za biljne i druge namaze popularne u ishrani lokalnog stanovništva, pa je na taj način našla put na angolsko tržište.

Razvijene su tri različite vrste proizvoda: pileća pašteta, kao najzastupljeniji ukus paštete globalno, riblja pašteta, u skladu sa velikom zastupljenošću proizvoda od ribe na lokalnom tržištu i pileća pašteta sa piri piri začinom, izuzetno popularnim u Angoli. Potrošači su do sada najbolje prihvatili PITECA – PIRI PIRI paštetu, dok se i druge dve vrste, takođe, uspešno prodaju.

Saradnja sa lokalnom agencijom dovela je i do primamljivog imena brenda „PITECA“, koje znači „Slasni (lokalni, domaći) zalogajčići”. Plan je da ovaj brend u budućnosti postane sinonim za namaze i da se na taj način što više približi potrošačima.