Otvorena Fabrika dečije hrane u Dobanovcima

Baby Food Factory avatar Baby Food Factory 30.10.2018.

Najveća domaća investicija u Srbiji i 100 novih radnih mesta.

U Dobanovcima je juče svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory. Nova, savremena fabrika sa najmodernijim postrojenjima prostire se na 13.605 m2 i predstavlja „greenfield“ investiciju u iznosu od 34 miliona evra, što ovu fabriku dečije hrane čini jednom od najvećih investicija u Srbiji ove godine i najvećom domaćom investicijom.

U prvoj fazi, Baby Food Factory uposlila je preko 100 visoko-kvalifikovanih stručnjaka različitih profila, dok će u zenitu proizvodnje, do 2020. godine, taj broj biti veći od 300.

Fabriku su svečanim presecanjem vrpce otvorili mladi vlasnici fabrike iz porodica Sočanac, Šaponjić i Vuković, i time izrazili spremnost da posvećeno nastave viziju svojih roditelja i da dalje ulažu i inoviraju u Srbiju.

Nova fabrika, partnerski poduhvat vlasnika Nelta i biznismena Gorana Vukovića, je opremljena najsavremenijom tehnološkom opremom, koja garantuje proizvodnju u skladu sa visokim standardima kvaliteta i bezbednosti dečije hrane. Dnevni kapacitet će podrazumevati 50 tona ukusne i zdrave dečije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom „Nutrino“ i koja će se pored domaćeg i regionalnog, naći i na tržištu Ruske Federacije.

Pored najsavremenijeg i strogo kontrolisanog proizvodnog procesa, ono što Baby Food Factory čini jedinstvnom na našem tržištu su uslovi proizvodnje koji nisu standard u proizvodnji dečije hrane. Čitava fabrika, urađena je u takozvanim „panelima čistih soba“, koji su uslov u farmaceutskoj industriji i operacionim salama gde je čistoća od presudne važnosti.

Baby Food Factory ponudiće kompletan asortiman dečije hrane koji čine suve žitne kaše, ready to drink žitne kaše, sokići i pirei u staklenoj ali i novoj, mekanoj pauč ambalaži.

Distributer i strateški partner kompanije Baby Food Factory za područje Zapadnog Balkana je kompanija Nelt Co d.o.o., dok je distributer za rusko tržište, kompanija Farmalakt. Nutrino proizvodi već se nalaze u većini maloprodajnih objekata u Srbiji, dok će se uskoro naći i na tržištima zemalja regiona.