SPIN 21 zahvalnica za podršku događaju

Nelt logistics avatar Nelt logistics 10.11.2021.

Zahvalnica je dodeljena Nenadu Rakočeviću, menadžeru za unapređenje operacija Nelt Grupe.

Ovogodišnji Skup privrednika i naučnika (SPIN), održan je 8 i 9. novembra u prostorijama Privredne komore Srbije na temu „Industrija 4.0 – mogućnosti, izazovi i rešenja za digitalnu transformaciju privrede“.

Događaj je bio sjajna prilika da prisutni razmene ideje, znanja, iskustva i predstave mogućnosti i rešenja koja pruža Industrija 4.0 za digitalnu transformaciju domaće privrede.

Jedan od učesnika bio je Nenad Rakočević, menadžer za unapređenje operacija Nelt Grupe. On je predstavio Neltov projekat Digitalne dostave pokrenut u maju nakon godinu dana pripreme, u cilju unapređenja komunikacije i razmene dokumentacije sa kupcima.

Nenad je istakao da novi model omogućava automatizaciju logističkih procesa, sa postepenim povlačenjem papirnih dokumenata iz upotrebe do isključivog korišćenja digitalne dokumentacije.

„Projekat digitalizacije dostave deo je šire Neltove strategije digitalizacije poslovnih procesa. Ovo rešenje ubrzava lanac snabdevanja i time značajno unapređuje uslugu koju kompanija pruža svojim kupcima i klijentima“, istakao je Rakočević u svom izlaganju i dodao da start digitalne dostave dolazi u pravo vreme i da je usklađen sa zakonskom regulativom u domenu razmene elektronskih dokumenata koja stupa na snagu 2022. godine.

Organizatori SPIN-a su uručili Nenadu zahvalnicu za  podršku ovogodišnjem skupu.

Skup privrednika i naučnika (SPIN) je naučni i stručni skup koji od 2003. godine organizuje Centar za operacioni menadžment Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

INDUSTRIJA 4.0

Pojam Industrija 4.0 obuhvata široki spektar digitalnih tehnologija, kao što su: robotika, veštačka inteligencija, Internet of Things – IoT, Cloud Computing, Big Data, sajber – fizički sistemi, nanotehnologije, biotehnologije, 3D štampu i autonomna vozila.  Industrija 4.0 podrazumeva potpunu digitalizaciju svih proizvodnih ili uslužnih procesa i primenu pomenutih digitalnih tehnologija prilikom kreiranja ideje o nekom proizvodu ili usluzi, inženjeringu proizvoda ili usluge, upravljanju, odnosno, planiranju, organizovanju, realizaciji i kontroli proizvodnjom ili pružanjem usluga. Pored navedenog, Industrija 4.0 podrazumeva i promene u standardizaciji, razvoj novih poslovnih modela, sigurnosti i dostupnosti podataka, kao i posedovanje adekvatnih resursa preduzeća. Time se obezbeđuje opstanak industrije i njen konkurentan razvoj u savremenim uslovima poslovanja.