Neregelia i Sebamed nagradili najbolje pedijatre u Crnoj Gori

Nelt avatar Nelt 22.02.2023.

Pristiglo preko 10.000 glasova za 180 nominovanih ljekara

Kompanije Neregelia i Sebamed Crna Gora dodijelile su tri nagrade za najboljeg pedijatra 2022. godine. Nagrade su dodijeljene prema ocenama opšte javnosti, odnosno roditelja najmlađih pacijenata.

Cilj nagrade je promocija stručnih ljekara koji su dosledno pokazali posvećenost svom pozivu i predusretljivost za najmlađe pacijente. Nagrađeni su Dr Saida Zejnilović, spec. pedijatar alergolog u Domu zdravlja Podgorica, Dr Jovan Radičević, spec. pedijatar u PZU Mansa Medica u Tivtu i Dr Zorica Popović Mušikić, spec. pedijatar u Domu zdravlja Nikišić.

Konkurs je bio otvoren od 1. decembra do 31. januara, a nominovanje pedijatara vršilo se putem Facebook i Instagram stranica Sebamed Crna Gora. Tokom ova dva meseca na stranice Sebamed Crna Gora pristiglo je preko 10.000 glasova za 180 nominovanih ljekara koji su zaposleni u domovima zdravlja, Kliničkom centru ili u privatnoj praksi. Inicijativu je na društvenim mrežama vidjelo preko 140.000 ljudi.

Kako kaže Koordinatorka za GDP, regulativu i marketing farmaceutskog biznisa Katarina Bogavac, ovom nagradom željeli su da izraze zahvalnost ljekarima za veliki doprinost zdravlju dječije populacije.

“Kompanije Sebamed i Neregelia, u duhu društveno odgovornog poslovanja, nastavljaju da prepoznaju i podržavaju brojne organizacije, projekte i pojedince. Kroz ovaj konkurs željeli smo da podsjetimo javnost na značaj pedijatra u odrastanju svakog djeteta, od porodilišta, preko vakcinacije do potrebnih ambulantnih liječenja”, istakla je koleginica Bogavac.

Ona je nagrađenim pedijatrima poručila: “Vjerujem da, iako ste svjesni svog velikog profesionalnog uspjeha, ova nagrada može biti još jedna potvrda vaše vrijednosti, posebno jer ste birani od strane pacijenata”.