Nelt otvorio Candy Factory u Angoli

Nelt avatar Nelt 26.10.2022.

Prepoznatljive žvake, lizalice i bombone iz Luande za celu Afriku

Fabrika slatkih proizvoda Candy Factory, čiji je suvlasnik kompanija Nelt LDA, svečano je otvorena u Luandi, prestonici Angole.

Svečanom događaju prisustvovao je veliki broj zvanica iz Angole i Evrope, uključujući i ministra industrije i trgovine, Victora Fernandesa, koji je zajedno sa suvlasnicima simbolično presekao vrpcu nove fabrike.

„Investicije u novu fabriku su preko 20 miliona evra. Trenutno zapošljavamo 90, a očekujem da će za dve godine posao u fabrici pronaći preko 150 radnika. Sa proizvodnim kapacitetom od 6.700 tona godišnje, dnevna proizvodnja brzo će premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka,“ izjavio je Boris Mačak, izvršni potpredsednik Nelt Grupe za afrička tržišta.

Nelt Grupa na svim tržištima Afrike na kojima posluje nastoji da implementira inovacije i savremene tehnologije, kako bi ostvarila vrhunski kvalitet usluga i poslovanja.

„Candy Factory ima ambiciju da bude nacionalno i regionalno prepoznata kao kompanija koja proizvodi angolske brendove. Verujem da ćemo snažno uticati na rast kategorije bombona, lizalica i žvaka, i da ćemo za ubrzo preuzeti vodeću ulogu u ovoj kategoriji sa 20 odsto tržišnog udela,“ najavila je Milena Kiselički, direktorka operacija i razvoja Candy Factory.

Iako na tržištu Angole već postoje proizvođači konditorskih proizvoda, Candy Factory je jedini proizvođač sa prepoznatljivim brendovima Oko i Jakare.

Nelt u Angoli u poslednje dve godine duplirao je broj zaposlenih, a distribucija je proširena na preko 5.000 prodajnih mesta. Perspektiva poslovanja Nelta na afričkom kontinentu vrlo je optimistična – u prvoj godini prodaje očekuje se da će Candy Factory osvojiti 20 odsto tržišnog udela, a u petogodišnjem periodu 40 odsto.

U saradnji sa lokalnom partnerskom kompanijom Oxbow i uz pomoć Vlade i razvojnih agencija Angole, ovaj greenfield projekat realizovan je u roku od tri godine.