AmChamps: Mladi „lideri promena“ u poseti Neltu

Nelt avatar Nelt 27.03.2019.

Nelt je tradicionalno ugostio polaznike „AmChamps – Young leaders in change“ programa.

Nelt je tradicionalno ugostio polaznike „AmChamps – Young leaders in change“ programa, u svom poslovnom kompleksu u Dobanovcima. Polaznici šeste generacije su se bliže upoznali sa poslovanjem kompanije kroz održane prezentacije, radionice, obilazak skladišta i intermodalnog terminala.

Uvodno obraćanje je održao Nikola Ćorsović, izvršni direktor za strategiju i transformaciju. Dok je Marko Milanković, menadžer sektora za komunikacije, upoznao goste sa poslovanjem kompanija Nelt Grupe, procesom poslovne transformacije, CSR-om i novim vizuelnim identitetom.

Stručnjaci iz HR sektora, podelili su korisne savete vodeći prisutne kroz prezentaciju „Pokidaj svoj prvi intervju“ nakon čega su održane i simulacije mogućih situacija u kojima se može naći kandidat.

Usledio je obilazak poslovnog kompleksa, za koji se pobrinuo Milojko Lazarević, supervizor skladištenja. Ovaj obilazak ostavio je poseban utisak na studente zbog veličine infrastrukture, složenosti procesa i tehnologija koje se koriste. Posebnu pažnju su privukli kontejnerski terminal, voćnjaci i vinograd u CDLC-u.

Studenti su se zatim vratili u Neltove „klupe“ na predavanje prodajnih veština našeg kolege Mihajla Stikića, nacionalnog menadžera prodaje za ključne kupce. On je sa koleginicom Majom Bogdanović, menadžerom razvoja alternativnih kanala prodaje, pripremio radionicu „Ubedljiv način prodaje – PSF model“ na kojoj su učesnici imali prilike da primene stečena znanja u praksi, pod nadzorom naših stručnjaka.

Celodnevna poseta Nelt kompaniji je, kako su posetioci zaključili, bila najkorisnija i najbolje organizovana poseta jednoj kompaniji do sada.

Podsetimo, „AmChamps – Young leaders in change“ je jedinstveni projekat Američke privredne komore koji je osmišljen tako da spoji studente sa jedne, i mlade menadžere kompanija članica sa druge strane, u cilju razvoja mladih koji će jednog dana voditi poslovnu zajednicu u Srbiji. Šestu generaciju čini 22 studenta završnih godina sa različitih fakulteta i univerziteta širom Srbije i 22 mlada menadžera kompanija članica AmCham.