Briga o životnoj sredini: Neltu uručen sertifikat o umanjenju emisije štetnih CO2 gasova

Nelt avatar Nelt 11.12.2017.

Kompanija Nelt se nalazi u sistemu upravljanja ambalažnim otpadom preko ovlašćenog operatera, Sekopak.

Kompanija Nelt se nalazi u sistemu upravljanja ambalažnim otpadom preko ovlašćenog operatera, Sekopak. U 2016. Nelt je ostvario izuzetan doprinos, obezbediviši ponovno iskorišćenje ukupno 1,161.88 tona ambalažnog otpada. Na taj način, uspešno je ispunjen opšti, kao i svaki specifični cilj za 2016. Zahvaljujući zabeleženom učinku, Neltu je uručen Sertifikat o umanjenju emisije CO2.

Sertifikat o umanjenju emisije CO2 dokazuje kompaniji (kojoj se dodeljuje) njen doprinos umanjenju/povećanju količine eksterne emisije štetnih CO2 gasova na godišnjem nivou (tzv. Greenhousegas – GHG balance).

Učešćem kompanije u sistemu Operatera upravljanja ambalažnim otpadom, umanjuje se količina ambalažnog otpada koji završava na deponijama i samim tim se smanjuje količina emisije CO2. Ukupni ambalažni otpad koji je Nelt plasirao na tržište Republike Srbije u 2016. godini iznosi 2,509 tona.

Zaposleni u Nelt kontinuirano pokazuju spremnost da učestvuju u ovoj akciji. Postavljena eko-ostrva u CDC Dobanovci omogućavaju im da prikupe karton, papir, pet ambalažu, metal i staklo, razdvajajući ih od ostalog otpada koji ne može da se reciklira.

Podsetimo, u 2016. godini Republika Srbija je primenom „Produžene odgovornosti proizvođača“ uštedela 26.922t CO2, od kojih je učešće Sekopaka u iznosu od 20,946t CO2 (78%).