Izložba radova studenata arhitekture sa konkursa za Nelt vinariju

Nelt avatar Nelt 25.06.2013.

Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu u utorak, 18.06 otvorena je izložba najboljih studentskih radova prijavljenih na konkurs za idejno rešenje vinarije i destilerije, koja će biti izgrađena u kompleksu naše kompanije u Dobanovcima.

Konkurs je raspisan u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom i trajao je od 05. aprila do 01. juna, a prijavljen je ukupno 21 rad.Stručni žiri koji su činili Vasilije Milunović, profesor Arhitektonskog fakulteta, mr Aleksandar Videnović, docent Arhitektonskog fakulteta, Milorad Cilić, autor TH projekta, poznati arhitekta Goran Vojvodić, i Nebojša Šaponjić direktor kompanije Nelt, proglasio je tri prvoplasirana rada od kojih će nakon dopune biti proglašeno pobedničko rešenje po kom će projekat biti realizovan.

Tri rada koja su ušla u uži izbor imaju prednosti u odnosu na konkurentska rešenja, a na predlog stručnog žirija nagrađeni su jednakovrednom nagradom. Nakon unapređenja konkretnih primedbi biće odabran najkvalitetniji projekat za realizaciju.

Ključni kriterijumi za ocenjivanje radova bili su arhitektonsko urbanističko rešenje, uklopljenost urbanističkog rešenja u postojeće okruženje, ispunjenost prostornih i funkcionalnih zahteva i racionalnost i ekonomičnost rešenja u celini.