Nagrada ,,Lider promena“ Američke privredne komore u Srbiji

Nelt avatar Nelt 29.02.2016.

Kompanija Nelt proglašena je pobednikom u kategoriji „Lider promena“ na svečanosti.

Kompanija Nelt proglašena je pobednikom u kategoriji „Lider promena“ na svečanosti održanoj u Skupštini grada Beograda. Nagradu u sedam kategorija tradicionalno dodeljuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u cilju promovisanja dobrih primera poslovanja na tržištu.

Priznanje ,,Lider promena“ dodeljuje se za izuzetan doprinos privredi i to kroz dobre rezultate poslovanja, godišnji rast i investicije, zapošljavanje, inovacije, etičnost i odnos prema zajednici. U prošloj godini Nelt je zabeležio rast prometa od 39 odsto u odnosu na 2014. godinu i povećao broj zaposlenih za 220 na teritoriji Srbije. Započeta je saradnja sa kompanijom Philip Morris u oblasti distribucije, kao i saradnja sa kompanijom Actavis u sektoru logističkih usluga.

Kao pionir u regionu kompanija je implementirala savremeniji i bezbedniji sistem komisioniranja robe u skladištu putem glasovnih komandi ,,Pick to Voice“. Sa ciljem približavanja svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, kako bi svoje poslovanje usaglasio sa deset ciljeva održivog razvoja.

„Za nas je ovo priznanje veoma značajno, jer dolazi od kolega iz poslovnog sveta koji su prepoznali težnju kompanije Nelt da se kontinuirano razvija u svim segmentima poslovanja. Kao i do sada i u narednom periodu ćemo se fokusirati na unapređenje poslovnih procesa, zapošljavanje, uvođenje savremenih tehnologija u svakodnevni rad i društveno odgovorno poslovanje.“ izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe.

U konkurenciji za nagradu „Lider promena“ ove godine su bile kompanije Nelt, Coca-Cola HBC, Hemofarm, Hewlett Packard Enterprise Serbia i Medigroup SEE. Kompanija Nelt ušla je u uži izbor i za nagradu ,,Društveno odgovorni lider promena“, zajedno sa kompanijama Coca-Cola HBC, GlaxoSmithKline, Telenor, i Vojvođanska banka a.d.