Nelt podržao prvi Čep Fest u Beogradu

Nelt avatar Nelt 23.03.2019.

Održana je Prva porodična inkluzivna manifestacija „Čep Fest“.

U Beogradskom marketu na Dorćolu 23. marta je održana je prva porodična inkluzivna manifestacija Čep Fest u organizaciji udruženja Čep za hendikep.

Festival je nastao sa ciljem povezivanja sakupljača čepova i korisnika ortopedskih pomagala. U saradnji sa više od 20 partnerskih organizacija realizovani su različiti edukativni sadržaji, takmičenja u recikliranju, ekološke aktivnosti i aktivnosti za decu. U okviru događaja organizovan je i mini sajam na kom su predstavljena udruženja osoba sa posebnim potrebama. Posetioci su imali mogućnost da na događaj donosu čepove, pa je ovom prilikom prikupljeno 500kg čepova.

Podršku manifestaciji pružila je i kompanija Nelt, donacijom proizvoda za paketiće najmlađim ućesnicima programa.
U saradnji sa brojnim organizacijama i pojedincima, udruženje Čep za hendikep već sedam godina uspešno realizuje filantropsko ekološku inicijativu prikupljanja čepova, čijom se reciklažom nabavljaju ortopedska pomagala. Od osnivanja do danas, udruženje je prikupilo 330 tona čepova, a od novca dobijenog od reciklera kupljeno je i osobama sa invaliditetom uručeno 85 ortopedskih pomagala (uglavnom invalidskih kolica i uspinjača za stepenice).

Kompanija Nelt sarađuje sa udruženjem Čep za hendikep od novembra 2015. godine i aktivno doprinosi podršci osobama sa posebnim potrebama. Plastični čepovi prikupljaju se na nekoliko punktova u okviru CDLC Dobanovci, a isporuke udruženju vrše se tri puta godišnje.