Nelt u Forumu za odgovorno poslovanje

Nelt avatar Nelt 04.06.2021.

Poslovanje koje vodi stvaranju boljeg okruženja za partnere, zaposlene i širu društvenu zajednicu.

Kompanija Nelt iz Srbije postala je članica Foruma za odgovorno poslovanje jednoglasnom odlukom postojećih članica ove mreže.

Svoje mesto u Forumu kompanija Nelt je dobila zahvaljujući poslovanju koje vodi ka stvaranju boljeg okruženja za partnere, zaposlene i širu društvenu zajednicu. Briga o ljudima, dugoročna perspektiva, inovativnost, lična odgovornost i pobednički mentalitet su vrednosti na kojima se zasnivaju odnosi među zaposlenima, prema kompaniji, sa kupcima i sa partnerima. U fokusu društveno odgovornih aktivnosti Nelta nalaze se i ulaganja u obrazovne projekte i ostvarivanje saradnje sa obrazovnim institucijama. Kroz komunikaciju sa mladima i edukaciju, Nelt podstiče razvoj veština i kreativnih potencijala kod mladih.

,,Sa velikim zadovoljstvom smo pristupili Forumu za odgovorno poslovanje, pionirskoj organizaciji u Srbiji kada je društveno-odgovorno poslovanje u pitanju. Nelt je poslednjih nekoliko godina napravio značajne korake u pravcu održivog razvoja i rada u lokalnim zajednicama, na svim tržištima na kojima posluje. Želimo da doprinesemo daljem razvoju svesti o važnosti etičkog pristupa biznisu koji pozitivno utiče na razvoj celog društva. Nadam se da ćemo sa partnerskim kompanijama iz FOP uspešno sarađivati na tom planu“, izjavio je Marko Milanković, menadžer korporativnih komunikacija Nelt Grupe.

Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike i kroz svoje angažovanje doprinose razvoju društva. Pored toga što osnažuje ovakve organizacije da posluju održivo i odgovorno, Forum uključuje mlade i studente u edukativne programe, podržava razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i korporativne filantropije koja je u skladu sa potrebama zajednice.

Među članicama mreže društveno odgovornih kompanija su i Nestlé Adriatic S, PepsiCo, Belgrade Airport, A1 Srbija, Atlantic Grupa, B92, Bambi, Banca Intesa, Coca-Cola HBC, Deloitte, Delhaize, Delta Holding, Direct media, Erste bank, IKEA, LIDL, Manpower Group, NIN, Nordeus, Represent Communications, Telekom Srbija, Telenor, UniCredit Banka, Victoria Group.