Nelt na logističkom forumu u Rumuniji

Nelt logistics avatar Nelt logistics 21.03.2019.

Logistička asocijacija Rumunije bila je domaćin foruma ,,Mogućnosti i izazovi trgovine između Srbije i Rumunije“…

Logistička asocijacija Rumunije bila je domaćin foruma ,,Mogućnosti i izazovi trgovine između Srbije i Rumunije“ u Temišvaru 21. marta. Podršku pri realizaciji kolegama iz Rumunije pružile su Srpska logistička asocijacija, kompanijy Pluton Logistics i portal Ekapija.

Ispred kompanije Nelt, prezentaciju na temu „Može li Beograd postati nova intermodalna kapija za prekookenske tokove kompanija iz Zapadne Rumunije?“ održao je Ivan Milićević, menadžer razvoja logistike Nelt Grupe. Fokus prezentacije bio je na ukazivanju komparativnih prednosti korišćenja Nelt intermodalnog terminala, povezanog železnicom sa lukom Pirej i postojećih rešenja preko luke Konstanca, Rijeka i Koper pri dopremi kontejnera sa dalekog istoka u region zapadne Rumunije. Jasno su istaknute uštede u ukupnom vremenu putovanja, skraćenju drumskog dela rute, kao i veliki uticaj na redukciju potrošnje goriva i emisije štetnih gasova. Predstavnici kompanija i institucija pokazali su veliko interesovanje za predstavljena rešenja.

Događaju su prisustvovali predstavnici državnih institucija, ambasada, poslovnih asocijacija i kompanija iz obe zemlje, među njima i Continental Automotive Serbia, proizvođač 95% tahografa u svetu, Zoppas Industries, renomirani proizvođač grejača i dobavljač NASA za program letelica ka Marsu i revizorska kompanija Deloitte.