Nelt na promociji AEO koncepta u Skoplju

Nelt logistics avatar Nelt logistics 27.06.2018.

Uprava carina Republike Makedonije organizovala je u Skoplju, konferenciju.

Uprava carina Republike Makedonije organizovala je u Skoplju, konferenciju na kojoj je promovisan koncept ovlašćenog ekonomskog operatera (AEO) u Republici Makedoniji.

AEO je međunarodno priznat sertifikat koji ukazuje da su ekonomski operateri (proizvođači, izvoznici, uvoznici, špediteri, prevoznici) sigurni u lancu snabdevanja globalne trgovine i da su njihove carinske kontrole i procedure efikasne i usklađene.
Organizaciju konferencije podržao je USAID kroz svoj Projekat regionalnog ekonomskog rasta. Događaj su otvorili Zamenik ministra finansija, g-đa Shiret Elezi, Generalni direktor Carine g-din Gjoko Tanasoski, direktor Direkcije za razvoj USAID-a u Makedoniji, g-din Edvard Gonzales i g-din Zlatko Veterovski, Pomoćnik direktora Sektora za carinski sistem.

Ispred Nelt Grupe, poslovnoj i akademskoj zajednici obratio se Ivan Milićević, menadžer razvoja logističkog biznisa. Milićević je prisutnima preneo iskustva kompanija Nelt Grupe u Srbiji kojoj je dodeljen AEO sertifikat:
„Osnovne prednosti koje donosi ovaj sistem ogledaju se, pre svega, u partnerskoj saradnji sa Upravom carina što rezultira jednostavnijim procesom odobravanja i pojednostavljenjem carinskih postupaka, manjim brojem pregleda i unosa podataka, kao i prioritetnim informisanjem. Posvećeni inovacijama i partnerskom odnosu sa Upravama carina spremamo se za proces sertifikacije OEA u Makedoniji“.

Takođe, Milićević je istakao da se u Neltu timski i svakodnevno ulaže energija kako bi se podigli standardi i očuvao imidž pouzdanog partnera na lokalnom i globalnom tržištu.