Održana završna izložba Nelt edukativnog programa 3

Nelt avatar Nelt 28.09.2018.

KRITIČKO PROMIŠLJANJE FENOMENA I IGRA OBELEŽILI TREĆI CIKLUS NELT EDUKATIVNOG PROGRAMA

Interaktivnom izložbom na tri lokacije – Plato kod Filozofskog fakulteta, Pristanište Beograd i Ostavinska galerija, završen je treći ciklus Nelt edukativnog programa koji naša kompanija realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub. Ovom prilikom, predstavljeni su interaktivni automati, zajednički rad učesnika treće generacije Nelt edukativnog programa pod mentorstvom umetničkog kolektiva Karkatag.

Nelt edukativni program okupio je 23 studenta različitih fakulteta koji su kroz sadržajno koncipirane radionice i predavanja izašli iz okvira formalnog obrazovanja i upoznali se sa znanjima iz domena novih tehnologija, umetnosti, savremenih veština i preduzetništva. Od 2014. godine kada je program zaživeo, kroz interaktivne radionice i predavanja prošlo je više od 60 studenata koji su proširili vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, sarađujući sa istaknutim stručnjacima iz zemlje i inostranstva.

„Tokom jednogodišnjeg programa studentima nudimo intenzivne kreativne radionice, mentorski rad, kao i seriju predavanja iz različitih oblasti od arhitekture, IT, start-up programa, preduzetništva do društvenih mreža. Pokušavamo da im pružimo najširi uvid u različite discipline koje mogu koristiti u profesionalnom razvoju, bez obzria na to šta studiraju“, navela je Milica Pekić, kustos Galerije 12 Hub.

Završnicu interdisciplinarnog, eksperimentalnog obrazovnog programa za studente, obeležilo je izlaganje intrigantnih instalacija prostorno specifičnih, koje su se na zanimljiv način poigrale sa temom otuđenosti i birokratskim procedurama, elitizmom i shvatanjem umetnosti, njenog sadržaja i prostora, kao i temom turizma te mitova i predrasuda u ovoj oblasti.

„Prilikom odabira polaznika povezujemo ljude različitih fakulteta, kao i stepena profesionalnog iskustva. Polaznici ne moraju imati specifične veštine. Ono što nam je odlučujuće je motivacija onih koji se prijavljuju“, ističe Nana Radenković, Creative Hub Manager, Nova Iskra.

Nelt je za svoj Edukativni program 2018. godine dobio prestižnu CSR nagradu Trag fondacije, za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora.

Tokom završne izložbe najavljen je i četvrti ciklus Nelt edukativnog programa i raspisivanja novog konkursa za zainteresovane polaznike koji počinje 1. a završava se 20. oktobra.

Foto: Nemanja Knežević