Počinje jesenji deo 5. ciklusa koncerata u „Guarneriusu“ uz podršku Nelta

Nelt avatar Nelt 04.10.2016.

„FMU i GUARNERIUS nagrađuju“

Jesenji deo petog ciklusa koncerata „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i kompanije Nelt, počeće u petak 9. septembra u 20 časova nastupom najboljih studenata odseka za duvačke instrumente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Publici će se predstaviti Filip Rakić na trombonu u pratnji pijanistkinje Melite Benčić, kao i Miloš Budimirov na tubi u pratnji pijaniste Dušana Grozdanovića a ulaz na koncert je besplatan.

Naša kompanija nastavlja da podržava mlade, talentovane akademce u građenju karijere i afirmaciji u javnosti. Zahvaljujući Neltu, više od 50 najtalentovanijih studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodne četiri sezone koncerata je imalo priliku da se predstavi u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“ a u okviru petog ciklusa još 35 studenata sa katedri FMU imaće priliku da nastupi pred beogradskom publikom. Ukupno 21 mladi muzički talenat će nastupiti u okviru 11 koncerata u jesenjem delu ciklusa do kraja ove godine.

Filip Rakić je student treće godine FMU u Beogradu a svirao je prvi trombon u Evropskom orkestru mladih i u International Youth Symphony Orchestra u Bremenu. Dobitinik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja.

Miloš Budimirov je rođen u Pančevu a na studijama je tube na FMU u Beogradu. Član je brojnih simfonijskih orkestara kod nas, kao i Camerata brass quintet-a sa kojim je pratio neke od najvećih trubača današnjice kao što su Fransisko Pako Flores iz Venecuele i Luis Gonzales Marti iz Španije.