Jedan dan na poslu sa Vasom Cvijovićem

Neregelia avatar Neregelia 01.12.2020.

Držimo korak zahvaljujući našim zaposlenima.

Vaso Cvijović se nalazi na poziciji menadžera prodaje u kompaniji Neregelia, jednoj od 14 kompanija koje čine Nelt Grupu. Ove godine, on obeležava deceniju rada u ovom organizacionom sistemu. Tim povodom, pitali smo ga da nam otvori vrata svoje kancelarije i sprovede kroz svoj dan na poslu.

 

Kako izgleda jedan tvoj uobičajen radni dan?

Jutro započinjem uz redovne dnevne izvještaje prodaje i potraživanja. S obzirom na to da Neregelijin portfolio u Crnoj Gori broji 26 principala, a u okviru toga mnogo kategorija i brendova, koristim jutarnju svježinu kako bi se sve ispratilo na pravi način. Naravno, ovo vrijeme posvećeno izvještajima prodaje vrlo često provedem sa kolegama, sumirajući planove.

Nakon završenog, po meni nezaobilaznog dijela svakog zaposlenog u prodaji, fokus prebacujem na redovne aktivnosti i status obaveza.

Praktikujem da se sa svim članovima tima sastanem bar dva puta sedmično. Nakon toga, posvećujem se principalima i kupcima, u skladu sa dogovorenim aktivnostima i obavezama. Tu su i nezaobilazne procesne stvari, koje nam pomažu kako bismo imali jedan zaokružen sistem.

 

Šta te inspiriše da se baviš svojim poslom?

Motiviše me mogućnost da se stvori dodatna vrijednost, ne samo u finansijskom smislu – već i razvojno, za pojedinca. Kažu da je mnogo lakše doći do vrha nego se održati trajno na njemu. Zato uvek težim da se unaprijedim. Sve to predstavlja moju inspiraciju!

 

Koji su najčešći izazovi za zaposlene u prodaji?

Prodaja počinje tek onda kada druga strana kaže „ne“. Tako da naš glavni izazov predstavlja traženje načina da se izbegne negativan odgovor – bilo da prodajemo robu ili ideju i koncept.

 

U kom delu svog posla najviše uživaš?

To su dve stvari. Prvo, kada mogu da prenesem svoje znanje na druge i vidim plodove svog direktnog rada sa ljudima. A drugo, kada izađem na teren, razgovaram sa različitim ljudima, posmatram Neltovu i Neregelijinu izvrsnost u egzekuciji, kad nađem prostor za unapređenje. Mnogo bolja slika se stekne iz neposrednog kontakta, u svakom pogledu.

 

Intervju vodila: Milica Pavlović