Nelt obeležio 20 godina poslovanja

Nelt avatar Nelt 14.06.2013.

Svečana zabava u sedištu kompanije.

Beograd, 14. jun 2013. – Kompanija Nelt Co obeležila je svečanom zabavom, u svom sedistu u Dobanovcima, dve decenije uspešnog poslovanja tokom kojih je od veleprodajne firme postala lider u pružanju usluga u oblastima distribucije robe široke proizvodnje, logistike, proizvodnje, maloprodaje i marketinga.

Sa 3000 zaposlenih u osam zemalja na dva kontinenta, sa više od 100 principala koje opslužuje sa skoro 1000 vozila i sa skladišnim kapacitetima od 115 000 m2, Nelt je u regionu Zapadnog Balkana lider u distributivnom poslu, godišnje servisirajući 30.000 prodajnih mesta. Nelt Co igra značajnu ulogu i na polju pružanja logističkih usluga, nedavno potpisavši ugovor sa kompanijom Philip Morris u Srbiju o budućoj saradnji naše dve kompanije.

„Nelt je, nakon 20 godina poslovanja, respektabilan partner, poželjan poslodavac i jedna od svetlih tačaka srpske privrede. Ponosni smo što smo, uprkos krizi, učvrstili svoju lidersku poziciju na polju distribucije ali i što postajemo sve relevantniji na polju pružanja logističkih usluga. Mogu da kažem da ove godine očekujemo promet od oko 500 miliona evra i da ćemo napraviti finalne korake ka formalizaciji odnosa u okviru grupacije, koju danas čine Nelt co, Neoplanta, Corner Shop, Javna skladišta Subotica, Dunav film i naše kompanije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Angoli, Zambiji, Mozambiku i Zimbabveu.“ istakao je Miloš Jelić, generalni direktor kompanije Nelt pred nekoliko stotina gostiju u Dobanovcima.

Od otvaranja prve kancelarije u Angoli, 2010.godine do prošlonedeljnog početka rada Nelt Mozambique, Nelt je uspešno pokrenuo svoje poslovne operacije u podsaharskoj Africi, gde je u saradnji sa dugogodišnjim partnerom, kompanijom P&G, započeo proces distribucije u klasteru koji pokriva i Zambiju, Zimbabwe I Malawi. U sklopu Nelt grupacije u Srbiji posluju takođe i Corner Shop, lanac maloprodajnih objekata i Neoplanta, mesna industrija Novi Sad čiji proizvodi se izvoze na tržišta Rusije, Kine, Hrvatske i podsaharske Afrike.

Investicijama od oko 13 miliona evra u rekonstrukciju i energetsku efikasnost Neoplanta planira postizanje standarda koji bi omogućili izvoz i na tržišta Evropske unije. Nelt Co je prošle godine uveo poslovni sistem SAP i time učinio korak dalje u optimizaciji procesa čime je dodatno unapredio poslovanje i stvorio odličnu bazu za budućnost.