Ljilja Pižurica članica CEO Foruma u Crnoj Gori

Nelt avatar Nelt 08.11.2022.

Izvršna direktorka za tržišta Crne Gore i Albanije Ljilja Pižurica učestvovala je u konstituisanju CEO Foruma u Crnoj Gori. Ona će biti i jedna od 16 članova ovog savjetodavnog tijela.

Konstituisanje ovog strateškog i savjetodavnog tijela Asocijacije, krovne liderske i menadžment organizacije Crne Gore, održano je u Podgorici krajem oktobra. Cilj ovog udruženja jeste unapređenje liderskih i menadžerskih vještina uz dalje usmjeravanje, razvoj i ostvarivanje ciljeva Asocijacije menadžera. Članovi kompanije treba svojim znanjem i iskustvom da pomognu donosiocima odluka i ekonomskom napretku zemlje.

“Velika je čast biti dio CEO foruma AMM, uz ostale eminentne članove. Raznolikost industrije koje predstavljaju članovi CEO Foruma daje za pravo da takav sastav ljudi, sa izuzetnim referencama, karijerama i znanjima može doprinijeti ostvarenju strateških ciljeva AMM, a i uticati na cjelokupni razvoj naše zemlje”, istakla je Ljilja.

Funkciju predsjednika obavlja Nebojša Šćekić koji ističe da takav sastav pored doprinosa ostvarenju ciljeva Asocijacije, utiče i na kreiranje politika za dalji razvoj korporativnog upravljanja i ekonomije.

„Ovo tijelo okuplja ljude koji upravljaju kompanijama čiji broj zaposlenih i ostvareni prihodi utiču na crnogorsku ekonomiju, a iza kojih stoje izuzetna karijera, reference, znanje i rezultat“, naveo je on.

Predsjednik AMM-a Budimir Raičković istakao je očekivanje da će sastav za koji se odlučilo predsjedništvo AMM-a dati pun doprinos otvaranju značajnih tema kada je privredni i društveni život Crne Gore u pitanju, a posebno pitanja kao što su profesionalizacija i upravljanje, ne samo u privatnim nego i državnim i lokalnim preduzećima.