Nelt Grupa ostvarila rast prometa od 39 odsto

Nelt Group avatar Nelt Group 14.10.2015.

Rezultat nakon dve godine objedinjenog poslovanja svih kompanija u organizacionom sistemu.

Nakon dve godine objedinjenog poslovanja svih kompanija u organizacionom sistemu Nelt Grupe postignuti su značajni rezultati, saopšteno je na radnom doručku sa medijima održanom povodom godišnjice Grupe.

Tom prilikom predstavnicima medija obratili su se Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe, Milan Radivojević, direktor strategije i biznisa, Marina Mitić-Jekić, direktorka ljudskih resursa i Ljiljana Gardašević, generalna direktorka kompanije Corner Shop. U 2014. je ostvaren promet od 539 milona evra, dok je organskim rastom i sklapanjem ugovora sa novim principalima u 2015. godini Nelt Grupa povećala broj zaposlenih za 461 i do kraja godine očekuje rast prihoda od 39 odsto.

Danas Nelt zapošljava ukupno 3760 ljudi na 7 tržišta u 11 kompanija, što ga čini jednim od najuspešnijih domaćih poslovnih sistema. Nelt je lider u pružanju vrhunskih usluga u oblasti distribucije, logistike, proizvodnje, maloprodaje i marketinga. Pored uspešnog poslovanja na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, beleži se značajan rast poslovnih aktivnosti i u podsaharaskoj Africi – u Angoli, Zambiji i Mozambiku. Od ove godine Grupi su priključene kompanije Banim reklame, renomirani proizvodjač reklamnih materijala, i Corner Shop, maloprodajni lanac koji je započeo novu strategiju svog razvoja kroz modernizaciju vizuelnog idendtieta prodajnih mesta, unapređenje asortimana i otvaranje standardizovanih objekata u Beogradu i Srbiji.

„Mislim da su rast prometa i broj novih zaposlenih najbolji pokazatelji naše proaktivnosti i činjenice da se ne zadovoljavamo statusom quo. Profesionalnost i posvećenost koju pokazujemo su najbolja preporuka najvećim svetskim kompanijama, poput Filip Morisa ili Prokter i Gembla, koje su veliki deo poslovnih procesa na nekoliko tržišta prepustile Neltu“, izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe.

„Povećanje broja principala, bolje pozicioniranje na tržištu logističkih usluga, geografsko širenje i dalje investicije u proizvodnju su strateška opredeljenja kojima želimo da osiguramo stabilno poslovanje i u budućnosti.“

Nelt kontinuirano ulaže u svoje zaposlene, identifikujući zaposlene sa potencijalom i pružajući im brojne mogućnosti zai profesionalni razvoj, kroz programe interne i eksterne edukacije, treninge, coaching i nastavak studija.

Kao poslodavac koji ima tendenciju da postane jedan od najpoželjinijih, Nelt neguje trajne odnose sa fakultetima, organizacijama i talentovanim pojedincima u različitim sferama visokog obrazovanja.