Nelt najavljuje rast prometa od 28,5 odsto u 2016.

Nelt Group avatar Nelt Group 12.10.2016.

Grupa sa 4.000 zaposlenih i 12 kompanija na 7 tržišta i 2 kontinenta.

Grupa sa 4.000 zaposlenih i 12 kompanija na 7 tržišta i 2 kontinenta, jedan je od najuspešnjih domaćih poslovnih sistema. Nakon tri godine objedinjenog poslovanja svih kompanija u organizacionom sistemu Nelt Grupe, postignuti su značajni rezultati, saopšteno je na radnom doručku sa medijima održanom 12. oktobra.

U 2015. je ostvaren promet od 702 miliona evra, dok je organskim rastom, sklapanjem ugovora sa novim principalima i klijentima, kao i pokretanjem novih biznisa u 2015. godini Nelt Grupa povećala broj zaposlenih za 250 i do kraja godine očekuje rast prihoda od 28,5 odsto. Danas, 12 kompanija u okviru Nelt Grupe zapošljava blizu 4000 ljudi na 7 tržišta, što je čini jednim od najuspešnijih domaćih poslovnih sistema.

Nelt je lider u pružanju vrhunskih usluga u oblasti distribucije, logistike, proizvodnje i trade marketinga a nova partnerstva sa kompanijom „Bambi“ u BiH, zatim „Hipp“ u Makedoniji, kao i novi distributivni centri u Bijeljini, Podgorici i Luandi i saradnja sa grupom „Lactalis“ u oblasti logističkih usluga, pozitivno su uticale na prihod i reputaciju kompanije. Kako bi na što bolji način odgovorili na potrebe potrošača protekle godine je akviziran Tako Lako Shop, koji je u međuvremenu postao najveća online prodajna platforma u Srbiji.

U skladu sa svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, i objavio prvi Izveštaj o održivom poslovanju „Distribuiramo odgovorno“. „Primenjujući nove tehnologije u svim našim delatnostima, profesionalno odgovarajući na potrebe naših klijenata i principala, postali smo uspešan i prepoznatljiv poslovni sistem. Posvećenost poslu koju pokazujemo, najbolja je preporuka za nova, ali i dugogodišnje održavanje postojećih partnerstava. Naše vrednosti su, takođe, pokazatelj pozitivnog mentaliteta naših zaposlenih, koji su ključni faktor našeg uspeha.“ izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe. B

olje pozicioniranje na tržištu logističkih usluga, geografsko širenje i dalje investicije u razvoj, strateška su opredeljenja kojima Nelt Grupa želi da osigura pouzdano poslovanje i u budućnosti. Kompanija teži da putem organskog rasta održi stabilnost, nastavi da ulaže u razvoj i obrazovanje kadrova, širi portfolije, proizvodne i uslužne kapacitete svih kompanija u sistemu i da doprinosi unapređenju lokalnih zajednica u kojima posluje.