Nebojša Šaponjić: „Naša industrija je u procesu transformacije“

Nelt Group avatar Nelt Group 03.03.2020.

Nebojša Šaponjić govorio na Kopaonik Biznis Forumu 2020.

Nebojša Šaponjić, jedan od osnivača Nelta, učestvovao je juče na panelu „Brzorastuće domaće kompanije – Različite veličine, različiti problemi“ prvog dana Kopaonik biznis foruma, najvećeg poslovnog skupa u Srbiji. Pored Šaponjića, ovaj panel je okupio relevantne preduzetnike i osnivače start-upova koji su diskutovali o promenama u poslovanju, i uticaju spoljnih i unutrašnjih faktora na privatne kompanije.

 

Šaponjić je ukazao na korenite promene u distributivnom i logističkom biznisu, kojih je Nelt svedok na svim teritorijama na kojima posluje. „Mi naš posao moramo da obavimo, mi moramo da prevezemo robu od tačke A do tačke B. Ekonomska situacija utiče na naše rezultate, na naše cene, veoma je teško i nemamo puno prostora“, istakao je.

 

Navodeći ključne izazove u poslovanju, Šaponjić je naveo da će se, s obzirom na stanje biznisa u regionu, „naša industrija za 10 godina promeniti do neprepoznatjivosti. Automatizacija i digitalizacija je neminovna, od skladišta, do odnosa sa kupcima i principalima.“

 

Panel je moderirao Ivan Rakić (EY) a ostali učesnici bili su Sofija Popara Parmaković, suvlasnik i osnivač kompanije Clever (Pausal.rs), Andrija Perović, suvlasnik i direktor kompanije Termovent Komerc i Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije Buck.