Nelt Grupa ostvarila rast uprkos izazovima

Nelt avatar Nelt 02.12.2022.

Saopšteno na godišnjoj konferenciji za medije

Nelt Grupa će u 2022. godini ostvariti konsolidovani promet od 1.15 milijardi evra, ostvarujući rast od 14% u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je danas na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za medije održanoj u hotelu Metropol u Beogradu.

Novinarima i gostima obratili su se CEO Nelt Grupe Miloš Jelić, izvršni potpredsednik Darko Lukić, izvršni direktor za finansije Marko Cilić, izvršni predsednik za afrička tržišta Boris Mačak, izvršna direktorka za ljudske resurse Bojana Mucić i menadžer korporativnih komunikacija Marko Milanković.

Miloš Jelić govorio je o najvećim poslovnim uspesima, novinama ali i izazovima tokom 2022. godine.

“Početak distribucije Chipite na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine, Mondeleza u Mozambiku, Colgate u Zambiji i investicija u kompaniju Chips Way iz Čačka, obeležile su godinu za nama. Na energetske i druge globalne i lokalne izazove, odgovorili smo instalacijom hiljada kvadratnih metara solarnih panela, optimizacijom poslovanja i povećanjem efikasnosti cele organizacije” izjavio je Jelić.

Darko Lukić naglastio je značaj naše krovne poslovne strategije “Accelerate 2025” i njen pozitivan uticaj na poslovanje Grupe.

“Strategija ‘Accelerate 2025’ dodatno je izoštrila fokus kompanije ka digitalnoj transformaciji. Rezultirala je pokretanjem unapređene Nelt Market B2B aplikacije i investicijom od 2 miliona evra u data menadžment arhitekturu i alate koje razvijamo sa kompanijama Microsoft i SAS”, poručio je Darko.

Marko Cilić govorio je o glavnim faktorima jake osnove našeg poslovanja – geografskoj diversifikaciji i novim partnerima u distribuciji i logistici.

“Imamo određene poslove koji su kompleksni i specifični. Drago nam je da je ekspertiza Nelta prepoznata od strane eksternih partnera i da možemo da poslujemo u logističkim oblastima u kojima ranije nismo bili prisutni”, izjavio je on.

Boris Mačak istakao je da je investicijom od 20 miliona evra u postrojenje za proizvodnju slatkog programa Candy Factory u Angoli Nelt pomerio fokus na sopstvene brendove i time obezbedio dugoročnu održivost na tržištu na kome posluje već 11 godina.

“Sa proizvodnim kapacitetom od 6-700 tona godišnje, očekuje se da će dnevna proizvodnja brzo premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka. Želimo da budemo lider u kategoriji na tržištu i gradimo jake lokalne brendove koji će biti prepoznatljivi na čitavom kontinentu“, naveo je Mačak.

Preko 5.000 ljudi danas je deo Nelt timova širom sveta, poručila je Bojana Mucić u obraćanju u kom je medijima predstavila ključne parametre iz domena ljudskih resursa i nove benefite za zaposlene u 2022. godini.

“U ovoj godini dodatno je investirano preko 2.5 miliona evra u vanredno povećanje zarada, kao i 1.500 sati edukacije kroz 258 trening programa. Uvođenje fleksibilnog modela rada, privatnog zdravstvenog osiguranja za širok broj zaposlenih i razni drugi benefiti okrenuti ka porodici i zdravom životu, učinili su da Nelt na nekoliko tržišta u regionu bude prepoznat kao Top Poslodavac”, zaključila je ona.