Nelt među 350 najuspešnijih kompanija na Kongresu kontrolera u Beogradu

Nelt avatar Nelt 25.04.2019.

Digitalizacija procesa poslovanja, uz kvalitetne, visokoobrazovane i obučene ljude.

Digitalizacija procesa poslovanja, uz kvalitetne, visokoobrazovane i obučene ljude, ključni su za budućnost kontrolinga, poručeno je sa sedmog kongresa kontrolera u Beogradu koji se održao u hotelu Crowne Plaza. Ispred kompanije Nelt je učestvovala Marijana Krička, menadžer finansija logistike Nelt Grupe.

Kongres je okupio oko 400 učesnika iz 350 vodećih kompanija iz Srbije i inostranstva, a organizator kongresa i direktor Menadžment centra Beograd, Bojan Šćepanović kaže da je cilj da se razmene iskustva u oblasti kontrolinga. „Od prvog kongresa kontrolera koji je održan pre sedam godina i na kojem je bilo 120 učesnika veoma smo napredovali. Ključna tema koja se danas nameće jesu budući trendovi i kako da se najbolje pripremimo za budućnost koja je sve zahtevnija, a sa druge strane, radna snaga je manje kvalitetna“, kaže Šćepanović.

Kontroling kao nemački pristup u ostvarivanju finansijskih ciljeva sve više pažnje dobija i u domaćim kompanijama, čiji su generalni direktori otkrili šta se zapravo očekuje od kontrolera u kompaniji. Predstavlja novi način analize poslovanja, koji pomaže menadžerima u donošenju najboljih tržišnih odluka, a omogućio je da kontroler danas može da analizira finansijske izveštaje za samo pet minuta, dok mu je nekada bilo potrebno 60 dana za izveštaj na 30 strana papira.

U ime kompanije Nelt je učestvovala Marijana Krička, menadžer finansija logistike Nelt Grupe. Na 7. kongresu CFO i kontrolera učestvovali su, između ostalih i predstavnici kompanija: Microsoft, Delta Auto Group, Metalac AD, Nectar, Societe Generale Bank, Elektroprivreda Srbije, IBM, Telekom Srbije, Strauss Adriatic, Mercator, Henkel i drugih.