Accelerate People: Marko Cilić novi CFO Nelt Grupe

Nelt avatar Nelt 15.04.2022.

U skladu sa preduslovima za ostvarenje ciljeva Strategije Accelerate 2025, ovog proleća se Neltovom timu pridružuje veliki broj novih kadrova, a među njima i Marko Cilić, novi izvršni direktor za finansije Nelt Grupe.

Karijeru u oblasti finansija Marko je započeo u kompaniji Procter & Gamble, kroz različite role korporativnih i komercijalnih finansija, uključujući poziciju finansijskog menadžera za Zapadni Balkan. Karijeru nastavlja u kompaniji Novartis, kroz nekoliko pozicija rastuće odgovornosti za tržišta (Srbija, Slovačka, Rumunija), širi region, CEE i Evropu u sedištu korporacije u Švajcarskoj. Diplomirao je Menadžment na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Odluka da dođe u Nelt za njega je, kako kaže, bila prirodna.

“Sa Neltom sam imao odličnu saradnju još iz vremena kada sam bio zaposlen u kompaniji Procter & Gamble, te dolazak ima dodatnu simboliku povratka kući. Osećam veliku odgovornost i zahvalnost na ukazanoj prilici. Dolazim u jedan uspešan i veliki sistem gde ću dati sve od sebe da svojim znanjem i iskustvom pomognem nastavak razvoja organizacije i poslovanja”, kaže Marko.

Promena kompanije za njega će, ističe, biti veliki izazov i prilika za lični razvoj, a izazov je još veći kad se uzme u obzir i njegovo istovremeno preseljenje u drugu državu.

„U mom slučaju, to je povratak u domovinu iz Švajcarske i centrale kompanije Novartis, kojoj sam veoma zahvalan na mogućnostima za internacionalni razvoj kroz različite role koje sam obavljao”, objašnjava Marko.

Prvi dani u Neltu su mu, kaže, izuzetno uzbudljivi – od upoznavanja kolega iz čitave organizacije do prisustvovanja prezentaciji Strategije #Accelerate2025.

“Dobrodošlica je zaista neverovatna, upoznavanje ljudi i procesa u kompaniji je temeljno planirano, dok dobri izgledi za budućnost daju dodatni pozitivni impuls. Impresioniran sam atmosferom, toplinom, energijom i podrškom ljudi, koji su sjedinjeni sa stručnošću i profesionalizmom. Sve ovo je jaka platforma za nastavak uspešnog puta, te sam siguran da ćemo i u budućnosti moći da podelimo mnoštvo dobrih vesti”, poručuje Marko.