#AcceleratePeople – Ilir Cakolli novi izvršni direktor za tržište Kosova

Nelt avatar Nelt 30.09.2022.

U skladu sa preduslovima za ostvarenje ciljeva strategije Nelt Grupe Accelerate 2025, naša kompanija u Lipljanu ovog meseca dobila je novog izvršnog direktora Ilira Cakollija.

Ilir u Nelt L.L.C. dolazi iz kompanije Coca Cola Hellenic u Prištini, gde je kao Regionalni menadžer prodaje bio uspešan lider tima od preko 70 ljudi. U ovoj kompaniji bio je zaposlen od 2017. godine. Tokom ovog perioda napredovao je kroz četiri pozicije u kompaniji – od lidera prodajnog tima, trenera komercijalnih sposobnosti, menadžera veleprodajnih računa do pozicije Regionalnog menadžera prodaje.

Prethodno je sticao iskustvo u kompaniji CEO (Congress & Event Organization), čija je glavna delatnost organizacija međunarodnih sajmova, konferencija i drugih tipova događaja, a gde je stekao veliko iskustvo u koordiniranju i upravljanju portfolijom projekata, kao i portfolijom stranih klijenata.

Prethodno iskustvo u telekomunikacijama i korisničkom servisu u preduzeću Elektroprivreda Kosovo doprinelo je njegovim liderskim, pregovaračkim i komunikacijskim veštinama. Oprobao se i na poziciji supervizora operacija u Melburnu u Australiji.

Diplomirani je ekonomista u oblasti međunarodnog poslovanja, a njegova radna karijera duga je 15 godina. Ima značajno iskustvo u upravljanju robom široke potrošnje i upravljanju projektima, kreiranju i implementaciji prodajnih planova i unapređivanju poslovnih operacija. Odlikuju ga analitičnost i jake liderske i komunikacijske veštine.

“Veoma sam srećan što sam se pridružio Neltu, kompaniji koja drži do svojih vrednosti i pokazuje brigu o zaposlenima i njihovom dugoročnom ostanku u kompaniji. Radujem se što ćemo zajedno da rastemo kroz nove izazove i uspehe”, poručio je Ilir.

Našem dosadašnjem izvršnom direktoru za tržište Kosova Sametu Arifiju, koji je odlučio da karijeru nastavi u drugom smeru, zahvaljujemo se na saradnji.