Robert Jenovai novi izvršni direktor za tržište Srbije

Nelt avatar Nelt 26.04.2022.

Kao deo ubrzanja organizacionih promena predviđenih Strategijom “Accelerate 2025”, dosadašnji izvršni direktor za ljudske resurse Nelt Grupe Robert Jenovai preuzeo je novu vodeću poziciju unutar naše organizacije.

Od 1. aprila ove godine Robert obavlja posao Izvršnog direktora za tržište Srbije gde će biti odgovoran za uspešnost distributivnog biznisa, lanca snabdevanja, kao i logističkih usluga.

Njegova karijera u Neltu traje 25 godina. Započeo ju je pozicijom u prodaji, da bi do danas više puta napredovao i bio u prilici da stiče znanja i iskustva u različitim segmenatima našeg biznisa.

Kao Generalni direktor kompanije Neregelia vodio je tržište Crne Gore, a bio je i prvi član Neltovog ekspatskog tima u Africi, kada je kao direktor vodio Nelt Afriku i upravljao operacijama na tržištima Angole, Zambije, Mozambika, Zimbabvea i Malavija. Po povratku iz Afrike bio je zadužen za razvoj prodaje na Zapadnom Balkanu.

Tokom poslednje dve godine koje je kao član Izvršnog odbora proveo na čelu Neltovog globalnog odeljenja za ljudske resurse sticao je specifične uvide i veštine koje ga sada čine još spremnijim da vodi najveće tržište na kojem Nelt posluje.

Robert je diplomirani ekonomista, završio je Fakultet za primenjene poslovne i društvene studije Doba, smer Poslovanje, u Sloveniji.

Kako kaže, nova pozicija za njega predstavlja izazov i motivaciju, ali i veliku odgovornost za ljude i ukupne poslovne rezultate Nelt Grupe.

“Hteo bih da iskažem zahvalnost za ukazano poverenje. Sa blizu 2.100 zaposlenih i sa očekivanim bruto prihodom od 825 miliona evra ove godine, tržište Srbije je najveće i najrazvijenije u okviru Nelt Grupe. Srećan sam što u najužem timu imam odličan sastav sačinjen od iskusnih Neltovaca, kao i novijih kolega koje su nam se priključile u poslednjih godinu dana. Smatram da je takav pristup jedna od naših velikih konkurentnih prednosti”, poručuje Robert. ​

​Njegov prvi zadatak biće, kako ističe, da u skladu sa vrednostima Nelta u što kraćem roku preuzme posao u celosti, kako bi timu Srbije i Grupi doneo dodatnu vrednost i zajedno sa kolegama isporučio ciljeve usvojene Strategije.