Nelt na godišnjoj konferenciji Srpske Logističke asocijacije

Nelt logistics avatar Nelt logistics 12.11.2015.

Četvrta regionalna godišnja konferencija Srpske Logističke Asocijacije održana je u hotelu Crown Plaza.

Četvrta regionalna godišnja konferencija Srpske Logističke Asocijacije održana je 12. novembra u hotelu Crown Plaza u Beogradu.

Fokus ovogodišnjeg okupljanja logističkih profesionalaca bio je na alatima za povećanje efikasnosti i smanjenje troškova u logistici i transportu. Uticaj maloprodajnih trendova na logistiku, informacione tehnologije, povećanje efikasnosti i profitabilnosti u lancu snabdevanja i upravljanje dokumentacijom u logistici samo su neke od tema o kojima su govorili stručnjaci iz branše.

Na konferenciji su izlagali predstavnici kompanija SAP, Mobile Solutions, LOGIT, Jamnica i drugih. Kao sponzor konferencije Nelt se predstavio na samostalnom kompanijskom štandu, a u okviru radnog dela događaja kojem je prisustvovalo više od 200 stručnjaka iz zemlje i regiona, Milojko Lazarević, asistent skladištenja u Nelt Co, održao je prezentaciju na temu „Pick to Voice – unapređenje i optimizacija procesa pripreme robe za isporuku unutar skladišnog sistema korišćenjem glasovnih komandi“. Kompanija Nelt prva je u regionu implementirala Pick to Voice tehnologiju najpre u Srbiji, u aprilu, a zatim u Crnoj Gori, u oktobru ove godine.

Ovaj sistem omogućuje da skladišnom radniku ruke budu slobodne kako bi se u potpunosti posvetio procesu odvajanja robe, čime se značajno utiče na povećanje produktivnosti i bezbednosti na radu. Srpska logistička asocijacija (SLA) je udruženje koje ima za cilj unapređenje logistike u Srbiji, profesionalni razvoj svojih članova i povećanje efikasnosti i produktivnosti logističkih operacija u poslovnim organizacijama i lancima snabdevanja. Konferencija Srpske Logističke Asocijacije predstavlja vodeći događaj logističke industrije u regionu i okuplja logističke profesionalce iz različitih poslovnih sektora i branši, dobavljače logističkih rešenja i opreme, istraživača i naučne radnike.