Nelt o sistemu bezbednosti na konferenciji TIL 2019

Nelt logistics avatar Nelt logistics 29.03.2019.

Konferencija „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2019“.

Konferenciju „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2019“ otvorila je 27. marta Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović. Nelt je ove godine nastupio na panelu sa temom „Izazovi bezbednosti lanca snabdevanja“.

Ivan Milićević, menadžer razvoja logističkog biznisa Nelt Grupe, istakao je važnost sistema bezbednosti implementiranog u Neltu koji se kontinuirano razvija.

„Nelt kao dugogodišnji učesnik u lancima snabdevanja izazovnih tržišta zapadnog Balkana i podsaharske Afrike i partner vodećim brendovima na globalnom tržištu, izuzetno polaže na bezbednost. Sistem bezbednosti Nelt Grupe zasnovan je na zaštiti lica, poslovanja i imovine svih kompanija u Grupi. Prateći svetske trendove i zahteve biznisa radimo u skladu sa standardima ISO28000,ISO 27001 i zahtevima TAPA FSR i TAPA TSR.“

Ivan Milićević je posebno akcentovao važnost statusa Ovlašćenog privrednog subjekta (Authorized Economic Operator – AEO) koji je, kao odgovor na izazove bezbednosti, definisan nakon napada na kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku 11. septembra 2001. Neltu je 2017. godine dodeljen najviši nivo ovog statusa – AEO F – čime je potvrđena usklađenost visokih bezbednosnih zahteva u čitavom lancu snabdevanja kompanije.

„Dobijanje AEO F statusa rezultat je timskog rada više sektora u kompaniji – logistike, spoljne trgovine, bezbednosti, finasija, IT i HR. Zahvaljujući statusu Ovlašćenog privrednog subjekta, svojim klijentima možemo da obezbedimo brzo carinjenje i, što je još važnije, izuzetno visok standard sigurnosti i bezbednosti. Sertifikacija je važna za Nelt, a istovremeno je i dokaz o visokom kvalitetu usluga koje pružamo“, naglasio je Ivan. Takođe je istakao da sertifikat omogućava pojednostavljene i ubrzane carinske procedure što za rezultat ima kraće vreme transporta, smanjenje troškova kao i poboljšanje u ispunjavanju zahteva klijenata.